Malburgen

Met meer dan 120 verschillende nationaliteiten is Malburgen een bruisende, multiculturele wijk. Rozet ondersteunt er samen met initiatiefnemers en wijkpartners activiteiten en verbindt mensen en organisaties. Samen met de wijkbewoners, partners en het team leefomgeving, dragen we bij aan een leefbare wijk, een fijne plek om te wonen en te leven. Bekijk hier onder waar Rozet allemaal bij betrokken is geweest:

Malburgen

Cultuur @ Cruyffcourt

Bij Sportpark De Bakenhof op de Huissensestraat vinden er sinds 2019 een aantal weken allerlei verschillende culturele activiteiten plaats waarbij kinderen en jongeren gratis kunnen meedoen. Ze maken daarbij direct kennis met de sport- en cultuuraanbieders uit te buurt, waarbij ze na afloop van het project door kunnen gaan in hun cursussen.

The Big Draw

The Big Draw is een wereldwijd evenement dat geheel in het teken staat van tekenen in al haar vormen: van doodling tot graffiti. En het leuke is dat echt iedereen kan tekenen! Jong en oud doen mee. Het evenement vindt jaarlijks in september plaats.

Sint Maarten parade

Op 11 november 2019 galmen de trommels van brassband Tropical Explosion door Malburgen, gevolgd door een stoet vol sierlicht van 80 buurtgenoten en een pony met daarop Malburgse kinderen. De lichtjesparade is een jaarlijks feestje voor iedereen in Malburgen en daarbuiten, waarbij het gaat om delen, licht en samenkomen. Verschillende kinderen hebben voorafgaand aan het event lampionnen gemaakt in samenwerking met een lichtkunstenaar, met prachtige resultaten.

Rozet is partner in dit wijk evenement.

Activiteiten in Malburgen

Komende activiteiten

Voorstelling "Thuis" door Theatergroep OverMalbruggen

Voorstelling "Thuis" door Theatergroep OverMalbruggen

Theatergroep OverMalbruggen speelt THUIS Voel jij je thuis?Waar voel jij je thuis?Wat kun je doen om je thuis te voelen? Wat heb je nodig? Theatergroep OverMalbruggen is met dit thema aan de slag gegaan. Al denkend, pratend, zoekend, schrijvend, spelend en zingend. We bemerkten de verschillen, maar ook de overeenkomsten. We voelden de emoties, maar vonden ook rust. We zagen de ernst, maar moesten er ook om lachen. We schoten alle kanten op, maar probeerden het toch vast te leggen. Met deze vragen over Thuis gaan we komend half jaar de wijk in.Hoe zit dat in Malburgen? In Arnhem? Voelen mensen zich thuis? In hun lijf, in hun huis, in de wijk, in de stad, in dit land? Misschien wil jij er wel iets over vertellen. We luisteren graag! We willen namelijk ook jouw verhaal spelen. Maar kom eerst kijken naar hoe wij ons thuisvoelen. We nodigen je uit om onze voorstelling te zien. Kom Thuis bij ons, in de Rozet! En wie weet wil je daarna met ons in gesprek.Op zondag 18 september 14.30 uur in het auditorium van de Rozet, inloop vanaf 14:15 uur.Script: Martijn Magre Regie: Yvonne Laan Spelers: Ben Groen, Ronald Bongers, Anita Arnold, Mark Westerbeek, Samira van Erp, Marloes van de Vondervoort, Kai Hoa, Esther Feldman, Jantien OonkMede mogelijk gemaakt door Rozet KOMMA! en FCP.

18 september 14:30 - 15:30
Rozet Centrum
Natuurfototocht

Natuurfototocht

De natuur is je inspiratiebron en de camera jouw communicatiemiddel!

15 juli 13:30 - 16:30
Verzamelen bij de ingang van Meinerswijk aan de Drielse Dijk

Ideeën of vragen?

Wil jij weten wat er te doen is in de wijk op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Of heb je een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met Vincent William. Hij is de cultuurmakelaar van Malburgen en geeft je vrijblijvend advies, wijst je de weg in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunt je bij het ontwikkelen van een projectplan of een subsidie aanvraag.

Vincent William

Vincent William

Malburgen