Malburgen

Met meer dan 120 verschillende nationaliteiten is Malburgen samen met Immerloo en het Duifje, een bruisende, multiculturele wijk. Rozet ondersteunt er samen met initiatiefnemers en wijkpartners activiteiten en verbindt mensen en organisaties. Samen met de wijkbewoners, partners en het team leefomgeving, dragen we bij aan een leefbare wijk, een fijne plek om te wonen en te leven.

Bekijk hier onder waar Rozet allemaal bij betrokken is geweest:

Malburgen

Graffiti jam

Tussen het Eimersweide meer en het Immerloopark, ofwel tussen Malburgen en Vredenburg, onder de N325 door, loopt een fietstunnel die om verfrissing vraagt. Twee cultuurmakelaars van Rozet, luisterden naar de vraag vanuit de wijk en hebben toestemming van de Provincie gekregen om deze 65 meter lange tunnel te voorzien van street art en graffiti. Dat deden zij niet alleen met artiesten, maar ook met leerlingen van scholen uit omliggende wijken.

Cultuur @ Cruyffcourt

Bij Sportpark De Bakenhof op de Huissensestraat vinden er sinds 2019 een aantal weken allerlei verschillende culturele activiteiten plaats waarbij kinderen en jongeren gratis kunnen meedoen. Ze maken daarbij direct kennis met de sport- en cultuuraanbieders uit te buurt, waarbij ze na afloop van het project door kunnen gaan in hun cursussen.

The Big Draw

The Big Draw is een wereldwijd evenement dat geheel in het teken staat van tekenen in al haar vormen: van doodling tot graffiti. En het leuke is dat echt iedereen kan tekenen! Jong en oud doen mee. Het evenement vindt jaarlijks in september plaats.

Sint Maarten parade

Op 11 november 2019 galmen de trommels van brassband Tropical Explosion door Malburgen, gevolgd door een stoet vol sierlicht van 80 buurtgenoten en een pony met daarop Malburgse kinderen. De lichtjesparade is een jaarlijks feestje voor iedereen in Malburgen en daarbuiten, waarbij het gaat om delen, licht en samenkomen. Verschillende kinderen hebben voorafgaand aan het event lampionnen gemaakt in samenwerking met een lichtkunstenaar, met prachtige resultaten.

Rozet is partner in dit wijk evenement.

Activiteiten in Malburgen

Komende activiteiten

DigiTaalpunt Rozet Kronenburg

DigiTaalpunt Rozet Kronenburg

Elke donderdag is er in Bibliotheek Rozet Kronenburg een spreekuur waar je terecht kunt met vragen over je computer, laptop, smartphone of tablet. Je krijgt uitleg over en hulp bij het gebruik van deze apparaten. Tijd: van 14 tot 17 uur. Aanmelden via 06 40278934 of info@digislim.nl 

3 november - 26 juli
Rozet Kronenburg
Grootouders voor het Klimaat lezen voor - Kronenburg 3+

Grootouders voor het Klimaat lezen voor - Kronenburg 3+

Wekelijks lezen de Grootouders voor het Klimaat voor in jouw Rozet! Centrum: Vr 15.30u Presikhaaf: Wo 15u Kronenburg: Vrij 15u

26 mei - 27 oktober
16 sessies
Rozet Kronenburg
Taalcafé Rozet Kronenburg op dinsdagochtend

Taalcafé Rozet Kronenburg op dinsdagochtend

Op dinsdagochtend is er Taalcafé van 10.15 tot 11.30 uur. Er zijn vijf groepen, van niveau A1 tot B1. 

29 augustus - 30 juli
Rozet Kronenburg

Terugkerende activiteiten

Thuiscursus: Arnhemkunde

Thuiscursus: Arnhemkunde

ONLINE

Laatste nieuws

Betover jouw Wijk: Sprookjesbus Avontuur!

31 augustus 2023

Betover jouw Wijk: Sprookjesbus Avontuur!

In aanloop naar The Big Draw en The Big Draw in de Buurt, gaat de Bibliobus een avontuur aan om Arnhemse wijken te betoveren! Lees snel verder!

Fietstunnel onder de Pleyroute opgeluisterd met street art

23 september 2022

Fietstunnel onder de Pleyroute opgeluisterd met street art

Cultuurmakelaar Vincent William van Rozet, organiseerde vorig jaar als eens een graffiti jam in de fietstunnel onder de Eimersingel

Ideeën of vragen?

Wil jij weten wat er te doen is in de wijk op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Of heb je een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met Vincent William. Hij is de cultuurmakelaar van Malburgen en geeft je vrijblijvend advies, wijst je de weg in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunt je bij het ontwikkelen van een projectplan of een subsidie aanvraag.

Vincent William

Vincent William

Malburgen