Activiteiten

In ons Erfgoedcentrum worden regelmatig interessante activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Lezingen, workshops, wandelingen, cursussen en evenementen: er zit vast iets voor je bij.

Activiteiten

Activiteiten van het Erfgoedcentrum

Komende activiteiten

Het verhaal van Gelderland

Het verhaal van Gelderland

Ben je ook benieuwd welke indrukwekkende sporen de Romeinen langs de grote Gelderse rivieren achterlieten? Hoe machtig het hertogdom Gelre in de late middeleeuwen was en welke hoofdrol Gelderland speelde in de Tachtigjarige Oorlog? In vier avonden neemt historicus en programmamaker bij Omroep Gelderland René Arendsen je samen met een aantal gastsprekers mee door de Gelderse geschiedenis. Hij doet dat aan de hand van de vierdelige boekenreeks Verhaal van Gelderland. Iedere avond staat één tijdvak centraal.

26 september - 24 oktober
4 sessies
Rozet Centrum
DAG van de Arnhemse Geschiedenis I Eureka!

DAG van de Arnhemse Geschiedenis I Eureka!

De DAG is een evenement boordevol activiteiten voor jong en oud op verschillende locaties. 

7 oktober 10:00 - 17:00
Rozet Centrum
Opening Dag van de Arnhemse Geschiedenis I Eureka!

Opening Dag van de Arnhemse Geschiedenis I Eureka!

De in Arnhem geboren Hendrik Antoon Lorentz was één van Nederlands grootste natuurkundigen. In 1902 won hij de Nobelprijs voor Natuurkunde. Met een voorstelling over zijn leven én een lezing van Dr. Roald Dijkstra over hoe je in de oudheid een genie werd, openen we het geschiedenisweekend van Arnhem!

7 oktober 10:00 - 11:30
Focus Filmtheater

Terugkerende activiteiten

Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE
ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum

Boek een rondleiding

Het Erfgoedcentrum in Rozet kun je natuurlijk zelfstandig bezoeken. Maar als je nóg meer wilt weten, vertellen we je graag over de bijzondere verhalen en collectiestukken die in het Erfgoedcentrum te vinden zijn. Boek eens een rondleiding, met je vrienden, familie of je klas! Meer informatie over alle rondleidingen.

Boek een rondleiding

ArcheoHotspot

ArcheoHotspot Arnhem maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk. We zijn er voor vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud, online en offline. Zo delen we informatie, kennis en ervaringen, maar ook verhalen die anders misschien wel verloren zouden gaan.

ArcheoHotspot

Familieloket

Wil je meer weten over je voorouders en waar je eigenlijk vandaan komt? Verdiep je dan eens in je familiegeschiedenis. Het Erfgoedcentrum is een mooie plek om dit onderzoek te starten. Een trouwboekje, foto met naam en datum of een overlijdensbericht kan je al op weg helpen.

Wil je begeleiding bij dit spannende proces? Mail naar familieloket@rozet.nl, dan helpen wij je op weg!

Dag van de Arnhemse Geschiedenis

Ieder jaar in oktober organiseren we samen met allerlei Arnhemse organisaties en verenigingen de Dag van de Arnhemse Geschiedenis. Tijdens deze DAG komt de Arnhemse geschiedenis tot leven. Jong en oud kunnen twee dagen op laagdrempelige wijze kennismaken met het verhaal van vroeger tot nu, door deel te nemen aan diverse activiteiten.

Dag van de Arnhemse Geschiedenis