Jongeren

Kom naar Rozet voor een fijne studieplek, de nieuwste Young Adult-boeken en de beste tips voor je leeslijst.

Lekker lezen

Relaxen met een goed verhaal? Als je dat eenmaal hebt ervaren wil je niet anders en ja, ook voor de leeslijst kan dat! Inspiratie opdoen voordat je je leesvoer bij ons komt halen? Check deze links:

Studeren

Of je nu een presentatie wil voorbereiden of een scriptie moet schrijven, bij Rozet kan het allemaal. Met goede studieplekken, wifi, computers en lekkere koffie biedt Rozet een fijne omgeving om te studeren.

Relax & luister

Liever luisteren in plaats van lezen? Online downloaden, offline luisteren. Ideaal dus voor onderweg of tijdens het sporten.

Ben jij al lid?

Wist je dat je tot je 25e jaar gratis lid bent van de bibliotheek? Hiermee heb je toegang tot een wereld van boeken & informatie, databanken, strips, uittreksels, e-books, films, audioboeken, podcasts, oefenexamens (voor o.a. je rijbewijs), toffe events en nog veel meer!

Heb je nog geen pas? Meld je online aan of kom naar één van de vestigingen.

Ben jij al lid?

Bookfluencers

Op social media is een nieuw soort influencers opgestaan. Naast alle fitnessmaniakken, make-up tutorials en tiktok dansjes vind je nu ook echte bookfluencers, bookTokkers en bookstagrammers, die hun liefde voor mooie boeken en lezen met je willen delen. Ook Rozet is op TikTok te vinden. Bookfluencer NoraLeest deelt op ons kanaal onder meer haar boekentips.
Benieuwd naar andere filmpjes? Check bijvoorbeeld eens de hashtag #bookstagram of bekijk de posts van JeTweedeVader, NoraLeest of Esmee van Thegoodbookstuff!

www.tiktok.com/@rozetarnhem

Doe meer met taal

Als je bij taal meteen denkt aan muffe boeken met saaie zinnen, hebben we nieuws voor je. Taal is (bijna) alles, taal is overal! Van spoken word tot theater, van rap tot instapoëzie, van de zoete woorden aan je schatje tot de passief-agressieve taal van je moeder (‘Is dit een kapstok?’), van een overtuigende tweet tot een sollicitatiebrief om je vingers bij af te likken.

Bekijk HIER de spoken word-voordracht Onzekerheden van Levi Avitan uit Presikhaaf.

Wattpad

Wil je dat jouw verhalen ontdekt worden? Bij Wattpad schrijven en lezen jongeren elkaars verhalen. Hoe meer fans je verzamelt, hoe meer mensen je verhaal lezen. Via Wattpad werden sommige verhalen al bewerkt tot film of uitgegeven als boek.

Straatpoëzie

Kom jij ze ook wel eens tegen? Gedichten op gebouwen of op een straatbankje? De Universiteit Utrecht verzamelt deze gedichten in de openbare ruimte, zoals deze van stadsdichter van Arnhem Jesse Laport, in de ‘pissteeg’ in de binnenstad. Je kan gedichten vinden en melden op de straatpoëzie website.

Taalbaas

Wil jij écht indruk maken met je woorden? Word een Taalbaas met masterclasses van onder meer acteur Daniël Kolf, spoken word artiest Zaïre Krieger of schrijver Marieke Lucas Rijneveld!

Solliciteren?

Taal is leuk om creatief mee te experimenteren, maar ook gewoon heel nuttig als je wil reageren op die geweldige vacature. Hoe zorg je ervoor dat jouw sollicitatiebrief de lezer bij de kladden grijpt? HIER vind je een aantal handige tips!

Doe meer met taal

Jongin Arnhem

Jongin Arnhem is dé jongerenwebsite van Arnhem en omstreken. Op deze site vind je berichten over allerlei onderwerpen: lokaal nieuws, hulp & informatie, lifestyle, concerten, theater en de uitgaansagenda met evenementen voor jongeren in Arnhem. Zelf een bijdrage leveren aan de site door te schrijven/bloggen, fotograferen of informatie over evenementen in Arnhem aan te leveren kan ook! De redactie van Jongin Arnhem werkt wekelijks op verschillende locaties in Arnhem, waaronder jongerencentrum Willemeen en Rozet Centrum.

Jongin Arnhem

Levi's leestips

Onze Levi, mediawijsheid en taaleducatie-chef bij Rozet en voormalig docent Engels, deelt geregeld zijn leestips op het gebied van boeken, Young Adult en spoken word-inspiratie in een filmpje. So keep him in the holes!  Heb jij ook een boekentip die je wilt delen? Stuur hem dan een email!