Introductie

Welkom in Rozet Bibliotheek! Onze gehele collectie bestaat uit een aantal belevingswerelden, ingedeeld op doelgroep en interesse. Rozet Bibliotheek is er namelijk voor iedereen. Mét of zonder abonnement. Je kunt hier snuffelen, lezen, onderzoek doen, computers gebruiken, printen, kopiëren en databanken raadplegen. Om te lenen heb je een bibliotheekpas nodig. Gastlenen met een pas van een andere bibliotheek kan natuurlijk ook.

Introductie
Zoek in onze catalogus

Literatuur & Cultuur

Liefhebbers van literatuur en cultuur uit binnen- en buitenland vinden hier onder meer literaire romans, romans in vreemde talen, poëzie en boeken over toneel, theater & film. Ook boeken met thema’s als taal- & letterkunde, beeldende kunst, cultuur, muziek, reizen en geschiedenis mogen in deze wereld natuurlijk niet ontbreken.

Literatuur & Cultuur

Spannend & Actief

Spannend & Actief is een wereld voor iedereen die op zoek is naar een spannende thriller, een populair managementboek, (moderne) fictie en sport. Je vindt er avonturenromans, detectives, science fiction & fantasy en waargebeurde verhalen. En ben je geïnteresseerd in boeken over vrije tijd & werk, wetenschap & techniek of computers? Dan kun je hier je hart ophalen.

Spannend & Actief

Liefde & Leven

Ben je op zoek naar romantische boeken, historische romans, familieromans, humoristische boeken of psychologische romans? Of wil je je verdiepen in gezondheid en geest; huis, tuin & keuken, opvoeding & onderwijs of dier & natuur? In onze belevingswereld Liefde & Leven vind je het allemaal.

Liefde & Leven

Kennis & Samenleving

Heb jij behoefte om in de je kennis te vergroten? Meer te weten te komen over de samenleving? Je vindt hier onder andere boeken over hoe wij in Nederland met elkaar omgaan, over normen en waarden, over de Nederlandse geschiedenis, het onderwijssysteem en de gezondheidszorg.

Kennis & Samenleving

Kijken & Luisteren

Even geen zin om te lezen, maar wil je wel wegdromen naar een andere wereld?
Bij Kijken & Luisteren kun je op zoek naar je favoriete films (dvd’s), luisterboeken (cd’s), bladmuziek, muziekboeken en stripboeken.

Kijken & Luisteren

Reizen

Handige reisgidsen of de mooiste verhalen over verre streken en pareltjes om de hoek: ontdek onze collectie.

Reizen

0 - 8 Jaar

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 8 jaar? In onze Bibliotheek vind je bijvoorbeeld voorleesboeken en prentboeken. Bekijk ook de andere leeftijdscategorieën.

0 - 8 Jaar

8 - 14 jaar

Ben je 8 tot 14 jaar oud? De bibliotheek is er ook voor jou! Of je nu op zoek bent naar een boek voor thuis of school. Ook vind je er handige informatie voor je spreekbeurt of werkstuk. Kijk je mee?

8 - 14 jaar

Young adults

Ben je 15 jaar of ouder? Kom dan naar de Young Adult-hoek in de bibliotheek. Hier vind je de nieuwste D-boeken en tijdschriften. D-boeken zijn iets makkelijker dan romans voor volwassenen en moeilijker dan C-boeken.

Young adults