Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg

Rijkerswoerd was tot de bouw van Schuytgraaf de laatste grote stadsuitbreiding met een totaal van 5000 woningen, het stadsdeel Vredenburg Kronenburg is gebouwd in de periode 1970-1990: wijken met veel mogelijkheden om te wonen, winkelen, werken én van cultuur te genieten.

Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg

De wijken beschikken in hun buurt over het best verborgen stadspark van de stad, park Immerloo. In Rozet Bibliotheek Kronenburg in het winkelcentrum worden wekelijks verschillende activiteiten aangeboden voor de jeugd tot een financieel café of leeskring voor nieuwe Nederlanders. Bekijk hier onder waar Rozet allemaal bij betrokken is, of is geweest:

Coronacadeautjes

In de zomervakantie van 2020 was Rozet midden in de eerste corona lockdown, partner op het Croydonplein in Kronenburg, om bewoners blij te maken met een aantal culturele uitingen op het plein.

Coronacadeautjes

Immerloopark festival

Tot en met 2017 vond enkele jaren in de zomer het Immerloopark festival plaats, een weekend vol muziek, theater en meer, vooral bedoeld voor wijkbewoners. Rozet organiseerde er culturele bewonersactiviteiten voor vooral de jeugd.

Immerloopark festival

The Big Draw

In 2021 sloot winkelcentrum Kronenburg met ondersteuning van de cultuurmakelaar aan bij de ramenroute van The Big Draw.

The Big Draw

Zuid aan Zee

Samen bouwen aan een eigen zelfvoorzienend paradijs. Ontdekken, ervaren, leren. Samen op avontuur! Drie jaar lang beleefden kinderen een fantastische zomervakantie op een eigen plek waar ze de Stad van de Toekomst vormgaven. Vanaf 2019, na één editie op de ooit Kunstwerkplaats in Schuytgraaf en twee edities bij Stadsboerderij de Korenmaat in Rijkerswoerd, vindt Rozet een samenwerking in het zomervakantieprogramma van Jeugdland.

Activiteiten in Rijkerswoerd, Kronenburg, Vredenburg

Komende activiteiten

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) - Inloopspreekuur Kronenburg dinsdag 13.00 - 16.00 uur

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) - Inloopspreekuur Kronenburg dinsdag 13.00 - 16.00 uur

Het IDO is de plek in de bibliotheek waar je gratis terecht kunt met vragen  over de (digitale) overheid. 

1 november - 31 juli
Rozet Kronenburg
DigiTaalpunt Rozet Kronenburg

DigiTaalpunt Rozet Kronenburg

Elke donderdag is er in Bibliotheek Rozet Kronenburg een spreekuur waar je terecht kunt met vragen over je computer, laptop, smartphone of tablet. Je krijgt uitleg over en hulp bij het gebruik van deze apparaten. Tijd: van 14 tot 17 uur. Aanmelden via 06 40278934 of info@digislim.nl 

3 november - 26 juli
Rozet Kronenburg
Grootouders voor het Klimaat lezen voor - Kronenburg 3+

Grootouders voor het Klimaat lezen voor - Kronenburg 3+

Wekelijks lezen de Grootouders voor het Klimaat voor in jouw Rozet! Centrum: Vr 15.30u Presikhaaf: Wo 15u Kronenburg: Vrij 15u

26 mei - 29 december
25 sessies
Rozet Kronenburg

Ideeën of vragen?

Woon jij in Rijkerswoerd, Kronenburg of Vredenburg? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. We kijken wat de wensen zijn en wat nodig is. We zijn er voor jong en oud, dus ook voor jou. Heb je een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met Jelle van Eerd. Hij is de cultuurmakelaar van dit gebied en geeft je vrijblijvend advies, wijst je de weg in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunt je bij het schrijven van een projectplan of een subsidie aanvraag.

Jelle van Eerd

Jelle van Eerd

Rijkerswoerd, Kronenburg, Vredenburg