Noord-Oost

Arnhem Noord Oost bestaat uit Velperweg e/o, Geitenkamp/Monnikenhuizen en Alteveer/Cranevelt: wijken met verschillende bevolkingssamenstellingen en eigen energieën. Sommige wijken in dit gebied hebben een langere geschiedenis met de cultuurmakelaar, waarbij wijkbewoners hebben ontmoet, ontdekt en ontwikkeld door kunst, taal en erfgoed. Het gebied herbergt Hoogte80, prachtige bossen en parken én een Rozetje op de Geitenkamp om o.a. boeken te lenen. Bekijk hier onder waar Rozet allemaal bij betrokken is, of is geweest:

Noord-Oost

Geitenkamp

Tijdens het jaarlijkse H80 festival in het Hemelvaartweekend, ondersteunde Rozet de Bulttent; de tent waar bewoners onder stichting Kunst op de Bult hun talenten programmeerden. Ook hielp Rozet met het inrichten van een Rozetje op ’t Plein, een laagdrempelige bibliotheek die eerder gevestigd was in De Beijer. De Schatgravers halen sinds de riolering in de wijk werd vervangen verhalen op van Bultbewoners en sinds zomer 2021 organiseert de wijk haar eigen festivalletje Podium van de Wijk.

Geitenkamp

Activiteiten in Noord-Oost

Komende activiteiten

Grootouders voor het Klimaat lezen voor - Centrum 3+

Grootouders voor het Klimaat lezen voor - Centrum 3+

Wekelijks lezen de Grootouders voor het Klimaat voor in jouw Rozet! Centrum: Vr 15.30u Presikhaaf: Wo 15u Kronenburg: Vrij 15u

26 mei - 29 december
25 sessies
Rozet Centrum
Taalcafé Rozet Presikhaaf dinsdagochtend

Taalcafé Rozet Presikhaaf dinsdagochtend

Op dinsdagochtend is er een Taalcafé in bibliotheek Presikhaaf. Tijd: van 10 tot 11.30 uur.In kleine groepen oefen je met hulp van een vrijwilliger met het spreken van de Nederlandse taal. Meedoen is gratis, gezellig en informeel. Loop binnen en vraag of er plaats voor je is. Informatie en aanmelden: Rozet Arnhem: 026 3543100, e-mail: basisvaardigheden@rozet.nlJe niveau is A1 om mee te kunnen doen. Your level has to be A1 to participate.

29 augustus - 30 juli
Rozet Presikhaaf
DigiTaalpunt en Klik en Tik Rozet Centrum dinsdagmiddag

DigiTaalpunt en Klik en Tik Rozet Centrum dinsdagmiddag

Inloopmiddag op dinsdag voor mensen met taal- of digitale hulpvraag.

29 augustus - 31 juli
Rozet Centrum

Ideeën of vragen?

Wil jij weten wat er te doen is in de wijk op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Of heb je een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met Luder Esveld. Hij is de cultuurmakelaar van dit gebied en geeft je vrijblijvend advies, wijst je de weg in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunt je bij het schrijven van een projectplan of een subsidie aanvraag.

Luder Esveld

Luder Esveld

Arnhem Noord Oost