Noord-Oost

Arnhem Noord Oost bestaat uit Velperweg e/o, Geitenkamp/Monnikenhuizen en Alteveer/Cranevelt: wijken met verschillende bevolkingssamenstellingen en eigen energieën. Sommige wijken in dit gebied hebben een langere geschiedenis met de cultuurmakelaar, waarbij wijkbewoners hebben ontmoet, ontdekt en ontwikkeld door kunst, taal en erfgoed. Het gebied herbergt Hoogte80, prachtige bossen en parken én een Rozetje op de Geitenkamp om o.a. boeken te lenen. Bekijk hier onder waar Rozet allemaal bij betrokken is, of is geweest:

Noord-Oost

Geitenkamp

Tijdens het jaarlijkse H80 festival in het Hemelvaartweekend, ondersteunde Rozet de Bulttent; de tent waar bewoners onder stichting Kunst op de Bult hun talenten programmeerden. Ook hielp Rozet met het inrichten van een Rozetje op ’t Plein, een laagdrempelige bibliotheek die eerder gevestigd was in De Beijer. De Schatgravers halen sinds de riolering in de wijk werd vervangen verhalen op van Bultbewoners en sinds zomer 2021 organiseert de wijk haar eigen festivalletje Podium van de Wijk.

Geitenkamp

Activiteiten in Noord-Oost

Komende activiteiten

Leeskring A2: leer beter Nederlands lezen en schrijven

Leeskring A2: leer beter Nederlands lezen en schrijven

Elke zaterdag van 10.30 tot 12.15 uur is er een leeskring voor mensen met niveau A2.

29 oktober - 15 juli
Rozet Centrum
DigiTaalpunt en Klik en Tik Rozet Centrum dinsdagmiddag

DigiTaalpunt en Klik en Tik Rozet Centrum dinsdagmiddag

Op dinsdagmiddag tussen 14 en 15.30 uur kun je binnenlopen bij het DigiTaalpunt. Op de tweede verdieping, op het Internetplein in de bibliotheek, zitten wij voor je klaar om je te helpen met vragen over taal en gebruik van de computer, tablet , smartphone of laptop.

1 november - 25 juli
Rozet Centrum
Grootouders voor het Klimaat lezen voor - Centrum 3+

Grootouders voor het Klimaat lezen voor - Centrum 3+

De Grootouders voor het klimaat komen wekelijks naar de bieb om kinderen voor te lezen en samen te leren hoe we de wereld een beetje mooier kunnen maken!

26 mei - 7 juli
7 sessies
Rozet Centrum

Ideeën of vragen?

Wil jij weten wat er te doen is in de wijk op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Of heb je een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met Luder Esveld. Hij is de cultuurmakelaar van dit gebied en geeft je vrijblijvend advies, wijst je de weg in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunt je bij het schrijven van een projectplan of een subsidie aanvraag.

Luder Esveld

Luder Esveld

Arnhem Noord Oost