De Laar, Elden

De Laar was van 1974 tot 2005 de zuidelijkste wijk van Arnhem, toen er meer jonge gezinnen nieuwbouw zochten. Elden is het voormalige dorpje wat ondertussen op is geslokt door de nieuwere Arnhem Zuid wijken. Bekijk hier onder waar Rozet allemaal bij betrokken is, of is geweest:

Kunstcafé 55Plus

In 2021 werd twee maal een Kunstcafé 55Plus georganiseerd in de kantine van Sporthal De Laar. Daarbij was aandacht voor de geschiedenis en de architectuur van de wijk, kwamen kunstenaars uit de wijk aan het woord en speelden musici uit de wijk.

Kunstcafé 55Plus

Weerzien!

Op 2 oktober 2021 werd er in de hoop dat de corona crisis aan zijn einde was, in samenwerking met de SWOA een ontmoeting tussen jong en oud georganiseerd. Op deze zaterdagmiddag stond in het wijkgebouw van De Laar taal centraal: jongeren lieten ouderen hun verhaal rappen en de middag werd aangekleed met dans en muziek.

Weerzien!

Onverwachte verhalen

In de periode december 2021 februari 2022 werd in opdracht van Rozet en het Team Leefomgeving van De Laar/Elden het project “onverwachte verhalen” uitgevoerd. Productie en regie was in handen van Humint Solutions. Kinderen uit het basisonderwijs gingen in gesprek met ouderen in de wijk om bij hen bijzondere verhalen op te halen. Een foto expositie over dit bijzondere project was te zien in het wijkcentrum achter de Sporthal De Laar (Brabantweg).

Kunstmaand: mei 2022

In De Laar is een cultuurgroep actief. In mei 2022 organiseren zij samen met de gemeente Arnhem (Team Leefomgeving) en Rozet een maand vol cultuur, met een speciale kunstcafé 55Plus in de Sporthal, Street Art in het viaduct Kroonse Wal, een Ramenroute (Kunst op etalageruiten in winkelcentrum De Laar Oost) en een atelierroute. Ook zijn er exposities in Boerderij De Krron en in het wijkcentrum achter de sporthal.

Kunstmaand: mei 2022

Activiteiten in De Laar, Elden

Ideeën of vragen?

Wil jij weten wat er te doen is in de wijk op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Of heb je een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met de cultuurmakelaars van dit gebied die vrijblijvend advies geven, je de weg wijzen in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunen je bij het schrijven van een projectplan of een subsidie aanvraag.

Jelle van Eerd

Jelle van Eerd

Rijkerswoerd, Kronenburg, Vredenburg
Sandra van Winden

Sandra van Winden

Schuytgraaf Elderveld