Vrijwilligerswerk

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Wil je iets betekenen voor de bezoekers van Rozet of voor Arnhem? We hebben allerlei leuke plekken voor je. We bieden je een plezierige en inspirerende omgeving met gasten van alle leeftijden. We werken met zo'n 270 enthousiaste vrijwilligers en bieden vier keer per jaar een introductieprogramma aan zodat iedereen zich thuis voelt bij Rozet. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor scholing, trainingen en workshops via de Rozet Academy en je krijgt een vrijwilligers- en/of reisvergoeding.

Wat wil je doen als vrijwilliger?

Je kunt in Rozet werken als (digi)taalvrijwilliger, in de bibliotheek, helpen met activiteiten en evenementen voor jong en oud of als gastvrouw of gastheer. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Bij Rozet kun je je vrijwilligerswerk zelf vormgeven zodat het bij jouw wensen, werkervaring én onze organisatie past. Je kunt altijd even overleggen.

Wat wil je doen als vrijwilliger?

Vrijwilligersplatform

Rozet geeft vorm aan inspraak van vrijwilligers met een Vrijwilligersplatform. Dit vrijwilligersplatform heeft een wisselende samenstelling. Vrijwilligers kunnen per keer, per thema aansluiten en meedenken. Gedurende de looptijd van de Strategische Koers Rozet 2021 – 2024 zullen we door middel van het Vrijwilligersplatform diverse vormen van inspraak en medezeggenschap uitproberen. Naast dit vrijwilligersplatform zijn de werkoverleggen met de vrijwilligers en hun begeleiders een laagdrempelige manier om de behoeftes van vrijwilligers op te halen.

Vrijwilligersplatform

Voordelen voor vrijwilligers

Je werk als vrijwilliger bij Rozet waarderen we enorm. We bieden je een leuke werkomgeving, toegang tot diverse activiteiten en – bijvoorbeeld – een gratis bibliotheekpas.

Ben je af en toe vrijwilliger ?

Dan krijg je van Rozet:

  • Iets leuks met de kerst
  • Reiskostenvergoeding € 0,19 per kilometer

Ben je (heel) vaak vrijwilliger?

Dan krijg je van Rozet:

  • Iets leuks met de kerst
  • Reiskostenvergoeding € 0,19 per kilometer
  • Gratis bibliotheekabonnement (compleet)
  • Je wordt uitgenodigd voor medewerkersbijeenkomsten
  • Scholing
Voordelen voor vrijwilligers

Bel of mail!

Meld je aan als vrijwilliger en we praten verder over jouw wensen. Een vrijblijvend gesprek kan altijd. Heb je nog vragen, neem vooral contact op!

Angelique van den Hout

Angelique van den Hout

Vrijwilligers & participatie Rozet