Erfgoedcentrum

In het Erfgoedcentrum van Rozet komt de geschiedenis van Arnhem en omgeving tot leven. Aan de hand van unieke voorwerpen en verhalen uit de collecties van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek worden het verleden, het heden en de toekomst met elkaar verbonden. Van toen tot nu, voor jong en oud. Niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam.

Erfgoedcentrum

Erfgoedcentrum op 2 verdiepingen

Je vindt het Erfgoedcentrum op verdieping -1 van Rozet, in het souterrain. Het Arnhems stadspanorama, ook onderdeel van het Erfgoedcentrum, vind je op verdieping 5.

Minisymposium 'Vrijheid' - Onderzoek HAN-studenten

Van Vikingen tot vrouwenrechten: het thema ‘vrijheid’ vind je in onze geschiedenis overal terug. Studenten van de opleiding Docent Geschiedenis aan de HAN University of Applied Sciences deden hier onderzoek naar. Wat heeft carnaval eigenlijk met vrijheid te maken? En LHTBI-acceptatie?
Op dinsdag 9 mei 2023 presenteerden zij hun onderzoek tijdens het minisymposium ‘Vrijheid’ dat werd georganiseerd bij Rozet in samenwerking met de HAN. Dit in kader van de Gelderse Vrijheidsdagen.
De studenten deelden hun bevindingen middels korte presentaties. Hun onderzoek is terug te vinden via de onderstaande links:
De middag werd geopend door cultuurhistoricus Ingrid D. Jacobs, met een lezing over haar onderzoek naar veerkracht en bewegingsruimte van Arnhemse kunstenaars tijdens de WO II.
Minisymposium 'Vrijheid' - Onderzoek HAN-studenten