Primair onderwijs

Kinderen zijn van nature creatief, ondernemend en vernieuwend. Graag willen we ieder kind de rijkdom van kunst laten ervaren. Samen met scholen en leerkrachten creëren we een doorlopende leerlijn taal, kunst en erfgoed voor alle leerlingen in Arnhem. Dit doen we voor het regulier en speciaal onderwijs.

Wat wij doen

Met de vaste adviseurs van Rozet ontwikkelen scholen hun visie en leerlijnen voor cultuureducatie. Daarbij ondersteunen we jullie op verschillende manieren. We zijn een sparringpartner en organiseren regelmatig inspirerende trainingen en netwerkbijeenkomsten. Ook houden we contact met de culturele instellingen en kunstdocenten. We delen graag met je wat er speelt, wat er mogelijk is en wat goed past bij jouw school.

Wat wij doen

Handige informatie

Aanbod

Ben je op zoek naar een inspirerende activiteit in een van de disciplines beeldend, erfgoed, dans, literatuur, muziek, multimedia, circus of theater? Het aanbod van alle kunstinstellingen en cultuuraanbieders uit Arnhem en omstreken brengen we samen op één website.

Vind je het lastig te kiezen? We helpen we je graag. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Elektronische Leeromgeving

In samenwerking met de Arnhemse basisscholen ontwikkelen trainers lesmateriaal. De ELO (Elektronische Leeromgeving) is een platform met dit lesmateriaal zodat leerkrachten en icc-ers makkelijk toegang hebben tot dit materiaal. Ook is dit een plek waar leerkrachten hun ervaringen delen. Via Mijn Rozet kunnen scholen op een eigen plek komen om hun materiaal en leerlijn te plaatsen. De adviseurs van Rozet kunnen de scholen begeleiden bij het gebruik van ELO en het plaatsen van lesbrieven.

Jaarplanning

Rozet Onderwijs heeft voor leerkrachten een kunstaanbieders ook dit jaar een gevarieerd aanbod van netwerkdagen, trainingen en cursussen.

Programma's

Samen voor Taal

Samen voor Taal

de Bibliotheek op school

de Bibliotheek op school

PR8

PR8

Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit

Kansrijk opgroeien

Kansrijk opgroeien

Meer Muziek in de Klas

Meer Muziek in de Klas

Taal: collecties en activiteiten

Taal: collecties en activiteiten

Projecten

Adopteer een tijdvak

Adopteer een tijdvak

Maakonderwijs

Maakonderwijs

Tussen po en vo

Tussen po en vo

Kunst van het meten

Kunst van het meten

Ontwikkelkaarten

Ontwikkelkaarten

Educatief materiaal

Educatief materiaal

Nieuws | Primair onderwijs

Al 500 nieuwe gratis jongerenabonnementen

03 februari 2023

Al 500 nieuwe gratis jongerenabonnementen

Sinds 1 januari is een biebabonnement ook gratis voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt: in een maand tijd sloten 500 jongeren tussen de 18 en 24 jaar dit gratis abonnement af. Donderdag 2 februari werd de 500ste extra gratis biebpas uitgereikt. Het verlengde gratis abonnement is mogelijk omdat de gemeente Arnhem extra geld beschikbaar gesteld voor biebabonnementen voor jongeren. Eerst eindigde het gratis abonnement op je 18de verjaardag.

Kinderjury 2023

12 januari 2023

Kinderjury 2023

Kinderen kiezen vaak heel andere boeken als favoriet dan een deskundige jury van volwassenen. In aanloop naar de uitreiking van griffels en penselen in oktober, mogen kinderen eerst bepalen wat volgens hen het mooiste boek is uit 2022. Tijdens de leesweken van de Nationale Kinderjury, van 8 februari tot en met 9 april 2023, kiezen kinderen hun favoriete boek uit 2022. Welke boeken haal jij in je klas om jouw leerlingen kennis te laten maken met actuele titels?

Tips en lesideeën boordevol poëzie

12 januari 2023

Tips en lesideeën boordevol poëzie

Het internet staat vol leuke sites en ideeën als je met gedichten en dichten in de klas aan de slag wilt gaan. Hieronder volgt een selectie van websites, apps en filmpjes die je in de klas kan gebruiken.