Basisvaardigheden

Rozet heeft diverse programma's om je te helpen je basisvaardigheden (verder) te ontwikkelen. Zo kun je bij ons terecht als je gebruik wilt maken van een computer of even wilt internetten. Ook als je nieuw bent in Nederland en de taal wilt leren of (beter) wilt leren lezen, ben je bij ons van harte welkom!

Rozet DigiTaalpunt

Rozet DigiTaalpunt helpt je graag als je beter wilt leren lezen en schrijven of wanneer je hulp nodig hebt bij digitale vaardigheden. We geven informatie, advies, oefenmaterialen en organiseren diverse activiteiten.

Rozet DigiTaalpunt

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Ook voor vragen over de (digitale) overheid kun je terecht bij de bibliotheek. Problemen met toeslagen? Kom je er niet helemaal uit met de belastingdienst? Heb je een bon van de verkeerspolitie of een boete van het CJIB ontvangen? Kom naar het gratis spreekuur in Rozet – het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) – en wij helpen je verder.

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Taalhuis Arnhem

Rozet is partner van Taalhuis Arnhem, een initiatief dat inwoners en professionals op weg helpt naar de juiste plek voor hulp bij de ontwikkeling van basisvaardigheden. Kijk voor meer informatie op: taalhuisarnhem.nl

Taalhuis Arnhem

De Ernum Bingo

De Ernum Bingo is een groepsspel afgeleid van het bekende Bingo-spel. De gebruikelijke cijfers zijn daarbij vervangen door letters. Van links naar rechts vormen de rijtjes woorden uit de Nederlandse taal. De letters worden een voor een getrokken en een volle rij of een volle kaart is een prijs waard. De Bingo wordt gespeeld met ‘respek veur ut Ernums dialek’ .

De Ernum Bingo

Activiteiten om je basisvaardigheden (verder) te ontwikkelen