Educatie

In het Erfgoedcentrum van Rozet leer je over de geschiedenis, archeologie en genealogie van Arnhem. Door verschillende activiteiten, lezingen en onderwijsprogramma’s komen bezoekers in aanraking met steeds weer nieuwe en inspirerende onderwerpen. Onze museumdocenten geven interactieve rondleidingen en speciale workshops. Ook kunnen ze naar de scholen komen.

Educatie
Primair Onderwijs

Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

MBO

MBO

HBO

HBO

Volwassenen

Volwassenen

Rondleiding voor het onderwijs

Voor het onderwijs is Rozet een interessante bezoekerslocatie. In het Erfgoedcentrum duik je zo in de geschiedenis van de stad. Hier wordt het verhaal van Arnhem verteld door tentoongestelde voorwerpen, filmpjes, geluidsfragmenten en verdiepende bronnen. De expositie sluit aan bij de tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis, waarbij de belangrijkste Arnhemse gebeurtenissen worden uitgelicht.

De rondleidingen voor het onderwijs worden gegeven door professionele museumdocenten. Tussendoor zijn er leuke doe-opdrachten en is er veel interactie.

Waar & wanneer?

  • Wanneer: op afspraak
  • Locatie: Rozet, Kortestraat 16, 6811EP Arnhem
  • Prijs: €60,- per uur voor een groep van maximaal 15 leerlingen
  • Bij grotere groepen kun je rouleren tussen verschillende programmaonderdelen, bijvoorbeeld een bezoek aan het Stadspanorama

 Interesse?

Boek deze rondleiding via het formulier op de volgende pagina. Heb je nog een vraag, neem contact op via rondleiding@rozet.nl. Binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op.

Rondleiding voor het onderwijs

Ontdek de stad - Architectuurroute

Leerlingen zien de stad Arnhem met andere ogen door de architectuurroute ‘Ontdek de stad’. Als ze door de stad lopen hebben zij meestal een doel: winkelen, stappen, sporten, naar een afspraak of wat dan ook. Ze zijn erop gericht om van A naar B te komen. Waarschijnlijk staan ze niet stil bij de gebouwen of het stratenplan. Als leerlingen onze architectuurroute hebben gelopen weten we zeker dat dat zij Arnhem met nieuwe ogen zullen bekijken.

De architectuurroute bestaat uit drie delen: de oude stad, de vooroorlogse stad en de naoorlogse (moderne) stad. Elke route kun je apart lopen, maar je kunt ook routes combineren. Ook is er een hoogtepuntenroute. De opdrachten kunnen gemaakt worden via de app Tour to Do. De architectuurroute is in samenwerking met architectuurcentrum CASA ontwikkeld.

Duur: (minimaal) 1 uur per route
Prijs: €4,50 per route voor 4 leerlingen en €30,- voor toegang tot de app Tour to Do. Bestellen kan via info@museumarnhem.nl.

Het is mogelijk de route uit te breiden met een fotografieworkshop. Aansluitend op de architectuurroute nemen de leerlingen in Rozet of op station Arnhem Centraal deel aan een workshop Fotografie en architectuur onder leiding van fotograaf Niek Michel.

Er kunnen maximaal 20 leerlingen meedoen aan de fotografie workshop. Voor grotere groepen is er de mogelijkheid dat de groep opgesplitst wordt. De workshop is tevens los te boeken. Informeer naar de mogelijkheden via: info@museumarnhem.nl

Duur: 2,5 uur (1 uur route; 1,5 uur workshop)
Prijs: €275,- (excl. €4,50 per af te nemen route)

Ontdek de stad - Architectuurroute