Presikhaaf

Presikhaaf is na de oorlog gebouwd op het landgoed van de voormalige villa Presikhaaf, tussen de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. Het gebied bestaat uit twee wijken, Presikhaaf West en Presikhaaf Oost. Enkele buurten zijn tot 2014 grootschalig opgeknapt. Presikhaaf is voor velen een prettige woonomgeving met goede voorzieningen. Zo heb je er een vernieuwd winkelcentrum, het eerste overdekte winkelcentrum van Europa, maar ook het Park Presikhaaf met veel ruimte voor recreatie en in MFC Presikhaven vind je een vestiging van Rozet Bibliotheek met activiteiten voor de jeugd en nieuwe Nederlanders. Bekijk hier onder waar Rozet allemaal bij betrokken is geweest:

Summerprikko

SummerPrikko is in 2020 tijdens de eerste corona zomer geïnitieerd door het samenwerkende netwerk in de wijk, onder regie van Sportbedrijf, Rijnstad en Rozet, ondersteund door de gemeente Arnhem. In 2021 werd het activiteitenprogramma verrijkt met veel aanvullingen van talentvolle jongeren in Presikhaaf. Bekijk de website.

Partners

In de voormalige bibliotheek aan het Histveldplein, is kunstenaarscollectief Bieb3000 gevestigd. In buurthuis De Overkant zijn o.a. stichting Samra en dans- en muziekschool El Ele actief. Met al deze creatieve organisaties, werkt ook Rozet samen.

Ideeën of vragen?

Woon jij in Presikhaaf en wil jij weten wat er te doen is in de wijk op het gebied van taal, kunst of erfgoed, of een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met Marwin Thiesky. Hij is de cultuurmakelaar van Presikhaaf en geeft je vrijblijvend advies, wijst je de weg in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunt je bij het schrijven van een projectplan of een subsidie aanvraag.

Marwin Thiesky

Marwin Thiesky

Presikhaaf