Rondleidingen en stadswandelingen

Rozet is er voor iedereen. Voor zelfstandig bezoek of met een groep, voor het onderwijs én voor een (bedrijfs)uitje of familiefeest. En op onze inspirerende locatie zijn het Erfgoedcentrum en Stadspanorama tijdens openingstijden altijd gratis toegankelijk. Kom je met een groep? Maak dan zeker gebruik van een van onze speciale rondleidingen. We vertellen je hier graag over onze tentoonstellingen, de architectuur of de bijzondere geschiedenis van Arnhem. Onze rondleiding kun je ook uitstekend combineren met een vergadering, een workshop of een programma op maat. En natuurlijk ben je meer dan welkom in ons sfeervolle café-restaurant Momento.

Rondleidingen en stadswandelingen

Rondleiding voor volwassenen

Wil je met een groep Rozet of de stad bezoeken en wil je daarbij meer leren over Arnhem? Onze professionele gidsen spreken verschillende talen en hebben elk een passie voor een eigen thema, zoals architectuur, lokale geschiedenis, mode & duurzaamheid, archeologie en geschiedenis van Sonsbeektentoonstellingen. Dat wordt dus gegarandeerd een inspirerende rondleiding!

Waar & wanneer?

 • Wanneer: op afspraak
 • Locatie: Rozet, Kortestraat 16, 6811EP Arnhem
 • Prijs: €80,- (incl. btw) per uur voor een groep van maximaal 15 personen. Bij grotere groepen kun je rouleren tussen verschillende programmaonderdelen, bijvoorbeeld een bezoek aan het Erfgoedcentrum of het indrukwekkende Stadspanorama.
Rondleiding voor volwassenen

Rondleiding voor het onderwijs

Voor het onderwijs is Rozet een interessante bezoekerslocatie. In het Erfgoedcentrum duik je zo in de geschiedenis van de stad.

Hier wordt het verhaal van Arnhem verteld door tentoongestelde voorwerpen, filmpjes, geluidsfragmenten en verdiepende bronnen. De expositie sluit aan bij de tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis, waarbij de belangrijkste Arnhemse gebeurtenissen worden uitgelicht.

De rondleidingen voor het onderwijs worden gegeven door professionele museumdocenten. Tussendoor zijn er leuke doe-opdrachten en er is veel interactie.

Waar & wanneer?

 • Wanneer: op afspraak
 • Locatie: Rozet, Kortestraat 16, 6811EP Arnhem
 • Prijs: €60,- (btw-vrij) per uur voor een groep van maximaal 15 leerlingen.
 • Bij grotere groepen kun je rouleren tussen verschillende programmaonderdelen: bijvoorbeeld een bezoek aan het indrukwekkende Stadspanorama.
Rondleiding voor het onderwijs

Speciale rondleiding: erfgoedcentrum & geschiedenis Arnhem

In het Erfgoedcentrum in Rozet ontdek je het verhaal van Arnhem en omgeving, van toen tot nu. Zo zie je er een bouwfragment van het Romeinse castellum Meinerswijk naast een voetbalshirt van Vitesse. Het Erfgoedcentrum in Rozet brengt de historische collectie van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek op unieke wijze samen.

Het verhaal van Arnhem wordt in 12 thema’s verteld door tentoongestelde voorwerpen, filmpjes, geluidsfragmenten en verdiepende bronnen. De expositie sluit aan bij de tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis, waarbij de belangrijkste Arnhemse gebeurtenissen worden uitgelicht. Met een gids wordt een bezoek aan het Erfgoedcentrum in Rozet nog veel boeiender!

Waar & wanneer?

 • Wanneer: op afspraak
 • Locatie: Erfgoedcentrum in Rozet, Kortestraat 16, 6811EP Arnhem
 • Prijs: €80,- (incl. btw) per uur voor een groep van maximaal 15 personen.
 • Bij grotere groepen kun je rouleren tussen verschillende programmaonderdelen: bijvoorbeeld een bezoek aan de ArcheoHotspot of het indrukwekkende Stadspanorama.
Speciale rondleiding: erfgoedcentrum & geschiedenis Arnhem

Speciale rondleiding: Rozetgebouw & duurzaamheid

Rozet is in 2013 geopend: een multifunctioneel en duurzaam gebouw, ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten. Het gebouw overbrugt het oude en nieuwe gedeelte van de stad en is één van de belangrijkste openbare gebouwen in Arnhem.

Naast veel innovatieve architectonische toepassingen, zijn in Rozet talloze maatregelen genomen om er een duurzaam gebouw van te maken, zoals de gevelisolatie met schapenwol. Ontdek dit en nog veel meer tijdens de speciale rondleiding: Rozet, architectuur & duurzaamheid.

Waar & wanneer?

 • Wanneer: op afspraak
 • Locatie: Rozet, Kortestraat 16, 6811EP Arnhem
 • Prijs: €80,- (incl. btw) per uur voor een groep van maximaal 15 personen. Bij grotere groepen wordt de groep gesplitst en verdeeld over meerdere gidsen.
 • Er kan gerouleerd worden tussen verschillende programmaonderdelen: zoals het bezoek aan het Erfgoedcentrum of het Stadspanorama.
Speciale rondleiding: Rozetgebouw & duurzaamheid

Stadswandeling geschiedenis van Sonsbeektentoonstellingen

Van de afgelopen 11 Sonsbeektentoonstellingen zijn veel kunstwerken terug te vinden in Arnhem. Sommige van deze werken zijn iconisch en beeldbepalend geworden, zoals het bronzen hert op het Willemsplein of de graffitischilderingen op de pijlers van de Nelson Mandelabrug. Tijdens de Sonsbeek stadswandeling ontdek je ze samen met een gids. Zo krijg je een inkijkje in de geschiedenis van de oudste terugkerende openbare kunsttentoonstelling van Nederland.

Waar & wanneer?

• Wanneer: op afspraak, beschikbaar vanaf eind maart 2019
• Startpunt: Rozet, Kortestraat 16, 6811EP Arnhem
• Eindpunt: Witte Villa, Tellegenlaan 3, 6814 BT Arnhem
• Prijs: €150,- (incl. btw) / 2 uur voor een groep van maximaal 15 personen. Bij grotere groepen wordt de groep gesplitst en verdeeld over meerdere gidsen.

Stadswandeling geschiedenis van Sonsbeektentoonstellingen