Centrum, Spijkerkwartier en Arnhemse broek

Vanaf de eeuwenoude Eusebiuskerk in het midden van de stad, kijken we uit over de eerste stadsuitbreidingwijk van Arnhem, het Spijkerkwartier met al zijn monumentale panden, tot het later opgehoogde moerassige gebied wat nu het Arnhemse Broek is: tussen het spoorwegemplacement in Het Broek en Museum Arnhem, van spoor tot Rijn: één gebied met meerdere gezichten, uitstralingen en imago’s en dus ook verschillende culturele activiteiten. In het centrum staat ons hoofdgebouw en ook in de wijken ondersteunen we ontmoeting, ontdekking en ontwikkeling. Bekijk hier onder waar Rozet allemaal bij betrokken is, of is geweest:

Centrum

Het Rozet het hoofdgebouw staat in het Arnhemse centrum. Sinds eind 2021 is er ook een cultuurmakelaar actief in de binnenstad. In het hoofdgebouw organiseren we samen met JongINArnhem Rozessie, een jonge makers podium. We mede-organiseren The Jam om jongeren tijdens de zomervakantie zichzelf een week lang te ontdekken in Theater aan de Rijn én we droegen bij aan de muurschilderingen door de stad die Museum Arnhem vanwege het 100-jarig bestaan cadeau deed aan Arnhemmers.

Centrum

Spijkerkwartier

Rozet is meerdere malen betrokken geweest bij het Thialf zomerprogramma, zet ondertussen de ramenroute van Big Draw in de Steenstraat uit en helpt Streetart iets te laten betekenen tegen vandalisme.

Spijkerkwartier

Arnhemse Broek

In het Arnhemse Broek toerden al enkele jaren in het vroege voorjaar koks door de wijk met een rijdende keuken, veel lied en muziek, ontmoeting en proeverijen. In 2020 strooide het coronavirus óók roet in het eten van de Broekse Pan, dus was er opeens geen tournee.

Muziektheater de Plaats organiseert met en voor bewoners een vrolijke verrassende en avontuurlijke wijktheatertour. Zoals in alle wijken waar Muziektheater de Plaats neer strijkt, deden zij dit ook in het Arnhemse Broek drie seizoenen.

Arnhemse Broek

Een wijk BANK, een project van Astrid Aries die met kunstenaar Rob Voermans in 2017 samen met kinderen van de Paulusschool en buurtbewoners een publieke BANK ontwikkelde. Met ondersteuning van Rozet zijn er drie openbare banken in het Arnhemse Broek gerealiseerd.

Activiteiten in Centrum, Spijkerkwartier en Arnhemse broek

Komende activiteiten

Eureka! Cursus lasersnijden

Eureka! Cursus lasersnijden

Ben je geïnteresseerd in nieuwe dingen maken en wil je hiervoor extra technische vaardigheden opdoen? Geef je dan op voor de cursus lasersnijden. In deze cursus leer je digitaal ontwerpen in een tekenprogramma geschikt voor de lasersnijder.Vervolgens ga je dit ontwerp fabriceren met de lasersnijder. 

1 november - 22 november
4 sessies
MakerCosmos
Eureka! 3d printen

Eureka! 3d printen

Wel eens gehoord van een 3d printer? En lijkt het jou tof om zelf iets te kunnen ontwerpen en dit ook daadwerkelijk te printen? Dan is deze cursus misschien wel wat voor jou.

29 november - 20 december
4 sessies
MakerCosmos
Fotografie verdiepend - portret

Fotografie verdiepend - portret

Een fotografisch interessant portret heeft een meerwaarde die uitstijgt boven de primaire eigenschap van de gelijkenis. 

26 september - 12 december
6 sessies
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Rozet Centrum
Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE

Nieuws | Centrum, Spijkerkwartier en Arnhemse broek

Betover jouw Wijk: Sprookjesbus Avontuur!

31 augustus 2023

Betover jouw Wijk: Sprookjesbus Avontuur!

In aanloop naar The Big Draw en The Big Draw in de Buurt, gaat de Bibliobus een avontuur aan om Arnhemse wijken te betoveren! Lees snel verder!

Boekstart op de Kleine Paulus

14 maart 2023

Boekstart op de Kleine Paulus

Sinds anderhalf jaar werkt Jessica Loopstra- Aalbers op de peutergroep van de Kleine Paulus. Deze locatie heeft een lokaal in buurthuis de Symfonie in het Arnhemse Broek. De groepsruimte deelt de peutergroep met Rijnstad en de Speelmorgen. Het is een kleinschalige vve-intensief groep met maximaal acht kinderen per dagdeel. Jessica vertelt je er meer over.

Opening Papa’s en Mama’s café in Rozetje Elderveld

01 november 2022

Opening Papa’s en Mama’s café in Rozetje Elderveld

Op maandag 7 november opent het wekelijkse Papa’s en Mama’s café in het Rozetje in Elderveld! Het Papa’s en Mama’s café biedt een plek waar jonge ouders elkaar kunnen ontmoeten en waar ervaringen worden gedeeld. Ook kindjes zijn welkom, voor hen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voor ouders staat de koffie klaar!

Ideeën of vragen?

Wil jij weten wat er te doen is in de wijk op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Of heb je een idee om de buurt nog leuker en socialer te maken? Neem dan contact op met Kaboul Vermijs. Hij is de cultuurmakelaar van dit gebied en geeft je vrijblijvend advies, wijst je de weg in een fijnmazig wijknetwerk en ondersteunt je bij het schrijven van een projectplan of een subsidie aanvraag.

Kaboul Vermijs

Kaboul Vermijs

Centrum, Spijkerkwartier, Arnhemse Broek