Cultuur 55+

Ben je 55 jaar of ouder en wil je nieuwe mensen ontmoeten of iets ondernemen op het gebied van taal, kunst of erfgoed? Dat kan! Cultuur 55+ organiseert onder andere Kunstcafé's door de stad. Hier kun je onder het genot van een kopje koffie bijkletsen of samen activiteiten ondernemen. Cultuur 55+ brengt ook maandelijks in filmvorm het digitaal tijdschrift 'Arnhems Uurtje Cultuur' uit.

Cultuur 55+

Arnhems Uurtje Cultuur

Project Cultuur 55+ van Rozet bleef zich in de lastige coronatijd ook inzetten voor ouderen. Omdat wij allemaal, en vooral de ouderen, zo veel mogelijk thuis moesten blijven, ligt eenzaamheid en verveling op de loer. Samen met de Arnhemmers hebben wij de handen ineen geslagen en presenteren wij Arnhems Uurtje Cultuur!

We zitten ondertussen in het derde seizoen, en ongeacht maatregels: wij gaan er mee door!

Arnhems Uurtje Cultuur

Kunstcafé 55+

Het Kunstcafé is meer dan alleen kunst. Het is een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen: ter inspiratie of ter informatie. Hier kun je onder het genot van een kopje koffie bijkletsen of samen activiteiten ondernemen.

Kunstcafé 55+

Blijven meedoen

Ook voor kwetsbare ouderen in zorginstellingen of dagbestedingslocaties organiseren we activiteiten. Zoals ‘Blijven Meedoen met taal, kunst en erfgoed’. Samen kijken we terug naar vroeger, ontmoeten we elkaar en hebben we samen plezier.

Een groep professionele kunstdocenten vult beurtelings twee bijeenkomsten van een uur in met muziek, verhalen vertellen, tekenen/schilderen, dans, theater en taal.  Samen vormen twee bijeenkomsten steeds een module per discipline.

Kunst als middel en niet als doel, dat is het motto. Zien, horen, voelen en/of bewegen staat centraal. De verschillende onderdelen zijn als losse module af te nemen. Ook kan er een module worden afgenomen in twee digitale varianten: ‘Een kwartiertje Blijven Meedoen’.

Voor de kosten van de verschillende mogelijkheden: neem contact op met de projectleider of bel 06 2295 9080.

Blijven meedoen

Het verhaal van Ineke

“Door mijn werk als projectleider Cultuur 55+ bij Rozet heb ik gezien wat kunst teweeg brengt bij ouderen. Ik zie hen genieten. Er ontstaan nieuwe vriendschappen door een gedeelde passie. En ik zie prachtige resultaten door het aanboren van talenten en levensverhalen”.

Projectleider Ineke Tegelaar, Rozet

Het verhaal van Ineke

Nieuwsbrief 55+

Altijd op de hoogte van de activiteiten 55+ blijven? We sturen je graag de maandelijkse nieuwsbrief!

Ik meld me aan voor de 55+ nieuwsbrief

Aanmelden en meer info

Projectleider Cultuur 55+, Rozet
Ineke Tegelaar
Telefoon 06 – 22 95 90 80
ineke.tegelaar@rozet.nl

Vrijwilliger worden?

Vind je het leuk om mee te denken over de inhoud van de 55+ activiteiten en wil je helpen bij de organisatie ervan? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger.

Activiteiten voor 55+

Komende activiteiten

Kunstcafé 55Plus

Kunstcafé 55Plus

8 juni 10:30 - 12:00
't Altevelt, hoek Beethovenstraat Lisztstraat
Kunstcafé 55Plus

Kunstcafé 55Plus

22 juni 10:30 - 12:00
MFC Presikhaven
Kunstcafé 55Plus - Cultuur 55Plus activiteit

Kunstcafé 55Plus - Cultuur 55Plus activiteit

29 juni 10:30 - 12:00
Rozet Centrum