Vrijheidscollege - Fresku

Vrijheidscollege - Fresku

Vrijheidscollege met Fresku!

Tijdens zijn vrijheidscollege onderzoekt hij samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderende maatschappij.

Fresku (1986) is een Nederlands rapper, die in 2008 doorbrak met zijn nummer Brief aan Kees. De Eindhovense rapper werd getekend bij het prestigieuze hiphoplabel Top Notch, waar hij zijn albums Fresku en Maskerde op uitbracht, die allebei een State Award ontvingen voor Beste Album. Naast verschillende prijzen voor zijn muziek, is Roy Remound, zoals Fresku echt heet, ook cabaretier. Zijn voorstelling welkom bij de Fresku Show ging over de tweestrijd die hij voelde door zijn zowel Antilliaanse als Eindhovense roots. Zijn maatschappelijke betrokkenheid komt niet alleen terug in zijn typetje Gino Pietermaai en in zijn songteksten, ook zijn Vrijheidscollege zal hier over gaan. Hij onderzoekt aan de hand van de actualiteit samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderende maatschappij.  

Op zijn zevende werd Roy Remound van Eindhoven naar Curaçao gestuurd, waar hij bij zijn vader moest gaan wonen. De twijfels die hij toen voelde heeft hij altijd als inspiratie gebruikt voor zijn creatieve werk. 

Fotograaf: geke.photography 

De Gelderse Vrijheidsdagen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem, Rijnbrink en de provincie Gelderland.


Gegevens

Nog 9 plekken beschikbaar
Rozet Centrum (ruimte plein op 3)
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Zaterdag 13 mei 2023 15:00 - 16:30

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Muziekles op de Klimboom

Muziekles op de Klimboom

Wil je ontdekken of je het leuk vindt om muziek te maken? Vind je muziek maken superleuk en wil je dit samen met anderen doen?Vanaf januari 2023 starten er muzieklessen op de Klimboom voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Elke vrijdag van 14:00 - 15:00 uur
IKC De Klimboom
Keti Koti - Vrijheidscollege - Jeangu Macrooy

Keti Koti - Vrijheidscollege - Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy (1993) is een Nederlandse zanger en songwriter. Hij is onder andere bekend van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2021. In 2014 vertrok hij vanuit Suriname naar Nederland, waar hij zijn debuut-EP ‘Brave Enough’ uitbracht. Dit leverde hem de titel 3FM Talent op, naast een nominatie voor de Edison Pop als Beste Nieuwkomer. In 2017 bracht Jeangu zijn debuutalbum 'High On You' uit en sindsdien speelde hij op verschillende grote festivals als Lowlands, North Sea Jazz en Eurosonic Noorderslag. Eind 2022 heeft Jeangu Macrooy zijn derde studio album ‘Summer Moon’ uitgebracht, zijn meest openhartige plaat tot nu toe. Jeangu's Keti Koti Vrijheidscollege gaat over de herdenking van de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden, en de enorme impact die het Nederlandse slavernijverleden nog steeds heeft voor veel mensen van kleur vandaag de dag.Deelname is gratis, meld je wel even aan.Dit vrijheidscollege wordt mede mogelijk gemaakt door Comité 30 juni-1 juli Arnhem.

8 juni 19:30 - 21:30
Rozet Centrum
Kunstcafé 55Plus - Cultuur 55Plus activiteit

Kunstcafé 55Plus - Cultuur 55Plus activiteit

29 juni 10:30 - 12:00
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE