Vrijheidscollege - Fresku

Vrijheidscollege - Fresku

Vrijheidscollege met Fresku!

Tijdens zijn vrijheidscollege onderzoekt hij samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderende maatschappij.

Fresku (1986) is een Nederlands rapper, die in 2008 doorbrak met zijn nummer Brief aan Kees. De Eindhovense rapper werd getekend bij het prestigieuze hiphoplabel Top Notch, waar hij zijn albums Fresku en Maskerde op uitbracht, die allebei een State Award ontvingen voor Beste Album. Naast verschillende prijzen voor zijn muziek, is Roy Remound, zoals Fresku echt heet, ook cabaretier. Zijn voorstelling welkom bij de Fresku Show ging over de tweestrijd die hij voelde door zijn zowel Antilliaanse als Eindhovense roots. Zijn maatschappelijke betrokkenheid komt niet alleen terug in zijn typetje Gino Pietermaai en in zijn songteksten, ook zijn Vrijheidscollege zal hier over gaan. Hij onderzoekt aan de hand van de actualiteit samen met het publiek hoe je in gesprek kunt blijven met elkaar in een veranderende maatschappij.  

Op zijn zevende werd Roy Remound van Eindhoven naar Curaçao gestuurd, waar hij bij zijn vader moest gaan wonen. De twijfels die hij toen voelde heeft hij altijd als inspiratie gebruikt voor zijn creatieve werk. 

Fotograaf: geke.photography 

De Gelderse Vrijheidsdagen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem, Rijnbrink en de provincie Gelderland.


Gegevens

Nog 9 plekken beschikbaar
Rozet Centrum (ruimte plein op 3)
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Zaterdag 13 mei 2023 15:00 - 16:30

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Italiaans B1( Conversazione e Grammatica)

Italiaans B1( Conversazione e Grammatica)

In deze cursus spreken we met elkaar over allerlei thema's uit de Italiaanse cultuur en actualiteit, maar ook leer je met gemak te spreken over onderwerpen uit het dagelijks leven.

20 september - 10 april
Arentheem College Thomas a Kempis
Met kunst voor de klas

Met kunst voor de klas

Wist je dat het basisonderwijs voor net afgestudeerde kunstvakdocenten een interessante en uitdagende werkplek is? Kunst en cultuur zijn van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen, en er is dan ook grote vraag naar gemotiveerde creatievelingen die zelfstandig voor de klas kunnen staan.

5 oktober - 23 mei
Diverse locaties
Mind the Gap!

Mind the Gap!

Collectief Hibernation presenteert: Mind the Gap!Een serie van vier lees- en praatavonden rond het boek Complaint! van Sara Ahmed.

vier vrijdagavonden: 17 november / 1 & 15 & 22 december
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Rozet Centrum
Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE