Vrijheidsmaaltijd 2023 - soep & spelen met Ricciotti Ensemble

Vrijheidsmaaltijd 2023 - soep & spelen met Ricciotti Ensemble
Deze activiteit is volgeboekt, schrijf je in voor de wachtlijst.

Vrijheidsmaaltijd 2023 - soep & spelen met Ricciotti Ensemble - Ricciotti's Expeditie NL

Maandag 8 mei vieren we vrijheid in al haar verschijningsvormen.

Leven in vrijheid, de vrijheid om te zijn wie je wil zijn, mag geloven wat je gelooft, de vrijheid om niet te geloven, vrijheid om te denken wat je wil denken en mogen houden van wie je maar wil houden. Die vrijheid vieren we en delen we. Samen. Met een vrijheidssoep en een concert van het Ricciotti Ensemble.

Het Ricciotti Ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici en spelen voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen
Op straat, in het asielzoekerscentrum, in verzorg- en verpleeghuizen, in het vliegtuig of de gevangenis, binnen of buiten; het Ricciotti ensemble speelt overal en voor iedereen symfonische muziek.

Ricciotti’s Expeditie NL komt op maandag 8 mei naar Rozet voor een prachtig concert op ons dakterras.

Vier met ons mee. Met bekenden, nieuwe vrienden en nieuw te ontmoeten gelijkgestemden. En neem iemand mee waarvan je denkt: ja, met die persoon ga ik deze vrijheden vieren.

Wees welkom op ons dakterras en eet, deel en geniet.

Deelname is gratis een vrijwillige bijdrage is mogelijk op de dag zelf.

Smakelijk genieten!

Vrijheidssoep 2023

London Loy maakt dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep. De chef, bekend van het televisieprogramma Koffietijd, zijn kookboeken en zijn deelname aan Expeditie Robinson is daarmee de smaakmaker van de Vrijheidsmaaltijden. De soep wordt in aanloop naar Bevrijdingsdag in blik verspreid en kan door iedereen op 5 mei worden gemaakt en gegeten, ook tijdens de Vrijheidsmaaltijden die door het hele land plaatsvinden.

De Vrijheidssoep brengt het gesprek over vrijheid op gang tijdens de Vrijheidsmaaltijden op 5 mei. “Het recept mogen bedenken is een eervolle taak”, aldus London. “Als ik mensen kan helpen over vrijheid na te denken, ben ik al heel blij. Of dat nou met soep, een ander gerecht, of alleen een gesprek is.”

Een befaamd Surinaams gerecht, maïspap, vormde de inspiratie voor Londons Vrijheidssoep. “Om toch mijn roots er een beetje in te houden. En maïssoep is gewoon lekker: zoet, romig en je kunt het ook nog pittig maken.

Over Vrijheidsmaaltijden

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kunt geven. De Vrijheidsmaaltijden worden mogelijk gemaakt door vfonds.

De Gelderse Vrijheidsdagen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem, Rijnbrink en de provincie Gelderland.

Het concert is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is een aanpast toilet aanwezig. 
Gegevens

Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Maandag 8 mei 2023 18:00 - 21:30

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Het verhaal van Gelderland

Het verhaal van Gelderland

Ben je ook benieuwd welke indrukwekkende sporen de Romeinen langs de grote Gelderse rivieren achterlieten? Hoe machtig het hertogdom Gelre in de late middeleeuwen was en welke hoofdrol Gelderland speelde in de Tachtigjarige Oorlog? In vier avonden neemt historicus en programmamaker bij Omroep Gelderland René Arendsen je samen met een aantal gastsprekers mee door de Gelderse geschiedenis. Hij doet dat aan de hand van de vierdelige boekenreeks Verhaal van Gelderland. Iedere avond staat één tijdvak centraal.

26 september - 24 oktober
4 sessies
Rozet Centrum
De Muziekmakerij

De Muziekmakerij

De Muziekmakerij is de muziekschool voor Arnhem en omgeving. Wil jij ook gaan zingen of een instrument leren bespelen?

Meld je het gehele jaar aan
Rozet Centrum
Kunstcafé 55Plus - Cultuur, koffie en muziek

Kunstcafé 55Plus - Cultuur, koffie en muziek

3 oktober 10:30 - 12:00
MFC Presikhaven, Laan van Presikhaaf 7

Terugkerende activiteiten

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Rozet Centrum
Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE