Vrijheidsmaaltijd 2023 - soep & spelen met Ricciotti Ensemble

Vrijheidsmaaltijd 2023 - soep & spelen met Ricciotti Ensemble
Deze activiteit is volgeboekt, schrijf je in voor de wachtlijst.

Vrijheidsmaaltijd 2023 - soep & spelen met Ricciotti Ensemble - Ricciotti's Expeditie NL

Maandag 8 mei vieren we vrijheid in al haar verschijningsvormen.

Leven in vrijheid, de vrijheid om te zijn wie je wil zijn, mag geloven wat je gelooft, de vrijheid om niet te geloven, vrijheid om te denken wat je wil denken en mogen houden van wie je maar wil houden. Die vrijheid vieren we en delen we. Samen. Met een vrijheidssoep en een concert van het Ricciotti Ensemble.

Het Ricciotti Ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici en spelen voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen
Op straat, in het asielzoekerscentrum, in verzorg- en verpleeghuizen, in het vliegtuig of de gevangenis, binnen of buiten; het Ricciotti ensemble speelt overal en voor iedereen symfonische muziek.

Ricciotti’s Expeditie NL komt op maandag 8 mei naar Rozet voor een prachtig concert op ons dakterras.

Vier met ons mee. Met bekenden, nieuwe vrienden en nieuw te ontmoeten gelijkgestemden. En neem iemand mee waarvan je denkt: ja, met die persoon ga ik deze vrijheden vieren.

Wees welkom op ons dakterras en eet, deel en geniet.

Deelname is gratis een vrijwillige bijdrage is mogelijk op de dag zelf.

Smakelijk genieten!

Vrijheidssoep 2023

London Loy maakt dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep. De chef, bekend van het televisieprogramma Koffietijd, zijn kookboeken en zijn deelname aan Expeditie Robinson is daarmee de smaakmaker van de Vrijheidsmaaltijden. De soep wordt in aanloop naar Bevrijdingsdag in blik verspreid en kan door iedereen op 5 mei worden gemaakt en gegeten, ook tijdens de Vrijheidsmaaltijden die door het hele land plaatsvinden.

De Vrijheidssoep brengt het gesprek over vrijheid op gang tijdens de Vrijheidsmaaltijden op 5 mei. “Het recept mogen bedenken is een eervolle taak”, aldus London. “Als ik mensen kan helpen over vrijheid na te denken, ben ik al heel blij. Of dat nou met soep, een ander gerecht, of alleen een gesprek is.”

Een befaamd Surinaams gerecht, maïspap, vormde de inspiratie voor Londons Vrijheidssoep. “Om toch mijn roots er een beetje in te houden. En maïssoep is gewoon lekker: zoet, romig en je kunt het ook nog pittig maken.

Over Vrijheidsmaaltijden

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kunt geven. De Vrijheidsmaaltijden worden mogelijk gemaakt door vfonds.

De Gelderse Vrijheidsdagen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem, Rijnbrink en de provincie Gelderland.

Het concert is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is een aanpast toilet aanwezig. 




Gegevens

Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Maandag 8 mei 2023 18:00 - 21:30

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Audiotour StadsWoud

Audiotour StadsWoud

Loop mee met Flore en ontdek hoe de natuur, ook in de Arnhemse binnenstad, in de kleinste en gekste hoekjes te vinden is. 

Rozet Centrum
Voorleespret!

Voorleespret!

Kom en geniet elke woensdag van 15.00 - 15.30 uur van onze voorleespret! 

Rozet Presikhaaf
Baby en Dreumes Bieb

Baby en Dreumes Bieb

Rozet Kronenburg