Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten

Nowruz (Noroez) workshop - voor kinderen

Nowruz (Noroez) workshop - voor kinderen

Nowruz (Noroez) workshop - voor kinderen

Op 21 maart wordt Noroez gevierd. Het nieuwjaar in onder andere Iran (Perzië), Koerdistan, Azerbeidzjan, Tadzjikistan en Afghanistan.

Hierbij horen ook handbeschilderde eieren. Mooie kunstwerkjes. die tijdens Noroez een plekje krijgen op de feesttafel.

Samen met kinderboekenschrijfster. illustrator en kunstenaar Narjes Mohammadi ga je de eieren prachtig versieren en kun jij op 21 maart Noroez vieren met je eigen kunstwerkjes.

De workshop is gratis toegankelijk en is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Meld je wel even aan!

Nowruz, which means “new day” is a holiday marking the arrival of spring and the first day of the year in Iran. Nowruz has been celebrated in Iran and many countries along the Silk Roads for more than 3,000 years.
This year, we’re going to celebrate Nowruz in Rozet. On March 18th we will have an egg painting workshop for children aged 6 to 10 to paint eggs with the theme of spring. Please follow this link to pre-register.

Do you want to join the workshop? Then please register.

Gegevens

Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Zaterdag 18 mrt. 2023 13:00 - 15:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Schrijfwerkplaats

Schrijfwerkplaats

Schrijfwerkplaats De Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Jonge schrijvers begeleiden de deelnemers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers, allen volwassen NT2-leerlingen, schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder deze professionele begeleiding. Het creatief schrijfproces is een aanvulling op de taallessen die de deelnemers volgen bij NT2-scholen en Taalcafés, en focust op de artistieke expressie in het Nederlands. We richten ons met de Schrijfwerkplaats op mensen met een vlucht- of migratieachtergrond die een serieuze interesse voor het makerschap hebben. De nadruk ligt op de artistieke ontwikkeling en aansluiting op Wintertuins netwerk van (literatuur)organisaties, festivalpodia en jonge makers. De deelnemers werken toe naar een een publicatie. Ook presenteren ze het resultaat op podia, in podcasts en via (digitale) publicaties. De Schrijfwerkplaats vindt in Rozet plaats. Er zijn negen bijeenkomsten (11 april, 18 april, 25 april, 02 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei, 06 juni en 13 juni). Iedere keer op donderdag van 18:00 uur tot 20:00 uur. Meer informatie? Of aanmelden? E-mail, whatsapp of bel naar:Denise Mouradenise@wintertuin.nl06 2554 4921

11 april - 13 juni
Rozet Centrum
Keti Koti: Speuren in het Gelders Archief naar Arnhems slavernijverleden

Keti Koti: Speuren in het Gelders Archief naar Arnhems slavernijverleden

Rozet en Erfgoed Gelderland organiseren i.s.m. de Gemeente Arnhem 3 activiteiten in 1 op donderdag 27 juni. Je kunt je los voor de activiteit aanmelden. Het leukst is natuurlijk om alle drie de bijeenkomsten bij te wonen! We gaan speuren in het archief naar Arnhems slavernijverleden, we organiseren een keti koti maaltijd met verhaal in Rozet en in de avond zijn er mini lezingen over Sporen van slavernijverleden in Arnhem. Keti Koti: 1. Speuren in het Gelders Archief naar Arnhems slavernijverledenMet onderzoekers van het project ‘Sporen van slavernijverleden in Gelderland’ gaan we originele bronnen uit het Gelders Archief bekijken. Wat zegt deze bron? Waar vinden we bijvoorbeeld de naam van Anna van Vossenburg? In anderhalf uur speuren we naar archiefstukken die een licht werpen op het slavernijverleden van Arnhem. De datum en tijd van de activiteit: 27 juni 15:00 inloop, programma: 15:15-16:45 Plaats: Gelders Archief, Westervoortsedijk 67-DOrganisatie: Gelders Archief, Erfgoed Gelderland en Rozet Foto: Anna v “archiefstuk uit het Gelders Archief over Anna van Vossenburg” 

27 juni 15:15 - 16:45
Erfgoed Gelderland
Lancering Caleidoscopia - een kaartspel over diversiteit voor jongeren (12+)

Lancering Caleidoscopia - een kaartspel over diversiteit voor jongeren (12+)

Werk jij met en voor jongeren? Wil jij actief met hen in gesprek over diversiteit? En wil jij dit op een gelijkwaardige en respectvolle manier doen? Collectief Caleidoscopia nodigt je dan van harte uit voor de lancering van Caleidoscopia, een kaartspel over diversiteit voor jongeren (12+).Ontdek hoe dit kaartspel inclusief gedrag bij jongeren bevordert en hen vanuit een intersectioneel perspectief leert denken en handelen. Met het spel worden zij bewust van verschillende dimensies van diversiteit en de impact hiervan op relaties en maatschappelijke posities. Woensdag 22 mei 2024 - 14.00-17.00 uur - Rozet CentrumMis deze kans niet en meld je vóór 15 mei aan via deze link.

22 mei 14:00 - 17:00
Rozet Centrum