Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.

Keti Koti - Vrijheidscollege - Jeangu Macrooy

Keti Koti - Vrijheidscollege - Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy (1993) is een Nederlandse zanger en songwriter. Hij is onder andere bekend van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2021. In 2014 vertrok hij vanuit Suriname naar Nederland, waar hij zijn debuut-EP ‘Brave Enough’ uitbracht. Dit leverde hem de titel 3FM Talent op, naast een nominatie voor de Edison Pop als Beste Nieuwkomer. In 2017 bracht Jeangu zijn debuutalbum 'High On You' uit en sindsdien speelde hij op verschillende grote festivals als Lowlands, North Sea Jazz en Eurosonic Noorderslag. Eind 2022 heeft Jeangu Macrooy zijn derde studio album ‘Summer Moon’ uitgebracht, zijn meest openhartige plaat tot nu toe. 

Jeangu's Keti Koti - Vrijheidscollege gaat over de herdenking van de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden, en de enorme impact die het Nederlandse slavernijverleden nog steeds heeft voor veel mensen van kleur vandaag de dag.

Deelname is gratis, meld je wel even aan.

Dit vrijheidscollege wordt mede mogelijk gemaakt door Comité 30 juni-1 juli Arnhem. 

Gegevens

Nog 57 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Donderdag 8 jun. 2023 19:30 - 21:30
Keti Koti - Vrijheidscollege - Jeangu Macrooy

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Keti Koti 1: Speuren in het Gelders Archief naar Arnhems slavernijverleden

Keti Koti 1: Speuren in het Gelders Archief naar Arnhems slavernijverleden

Rozet en Erfgoed Gelderland organiseren i.s.m. de Gemeente Arnhem 3 activiteiten in 1 op donderdag 27 juni. Je kunt je los voor de activiteit aanmelden. Het leukst is natuurlijk om alle drie de bijeenkomsten bij te wonen! We gaan speuren in het archief naar Arnhems slavernijverleden, we organiseren een keti koti maaltijd met verhaal in Rozet en in de avond zijn er mini lezingen over Sporen van slavernijverleden in Arnhem. Keti Koti: 1. Speuren in het Gelders Archief naar Arnhems slavernijverledenMet onderzoekers van het project ‘Sporen van slavernijverleden in Gelderland’ gaan we originele bronnen uit het Gelders Archief bekijken. Wat zegt deze bron? Waar vinden we bijvoorbeeld de naam van Anna van Vossenburg? In anderhalf uur speuren we naar archiefstukken die een licht werpen op het slavernijverleden van Arnhem. De datum en tijd van de activiteit: 27 juni 15:00 inloop, programma: 15:15-16:45 Plaats: Gelders Archief, Westervoortsedijk 67-DOrganisatie: Gelders Archief, Erfgoed Gelderland en Rozet Foto: Anna v “archiefstuk uit het Gelders Archief over Anna van Vossenburg” 

27 juni 15:15 - 16:45
Erfgoed Gelderland
KETI KOTI 3: Minilezingen Sporen van slavernijverleden in Arnhem

KETI KOTI 3: Minilezingen Sporen van slavernijverleden in Arnhem

KETI KOTI 3: Minilezingen Sporen van slavernijverleden in Arnhem Welke sporen van slavernijverleden zijn er in Arnhem te vinden? Dat kunnen personen, gebouwen, plaatsen in de Arnhemse geschiedenis zijn, maar ook persoonlijke verhalen uit het heden. De minilezingen gaan in op verschillende historische verhalen uit de stad. Er is ook ruimte voor gesprek en vragen in het programma. Rozet en Erfgoed Gelderland organiseren i.s.m. de Gemeente Arnhem 3 activiteiten in 1 op donderdag 27 juni. Je kunt je los voor de activiteit aanmelden. Het leukst is natuurlijk om alle drie de bijeenkomsten bij te wonen! We gaan speuren in het archief naar Arnhems slavernijverleden, we organiseren een keti koti maaltijd met verhaal in Rozet en in de avond zijn er mini lezingen over Sporen van slavernijverleden in Arnhem.27 juni 19:15 inloop 19:30-21:30 19:15 Inloop met koffie & thee 19:30 Start inhoudelijke minilezingen 20:35 Korte pauze 20:45 Persoonlijke verhalen 21:05 Vragen en gesprek met de zaal 21:30 Afronding met hapje en drankje Organisatie: Erfgoed Gelderland en Rozet 

27 juni 19:15 - 21:30
Rozet Centrum
Straatfotografie workshop

Straatfotografie workshop

Wat zie je op straat en hoe fotografeer je dat op een aantrekkelijke, verrassende en respectvolle manier? We gaan in het centrum van Arnhem fotograferen.

1 juni 13:00 - 16:00
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum