Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten

Talk Of The Town: de straat als museum. Over street art en graffiti in Arnhem | Public Space

Talk Of The Town: de straat als museum. Over street art en graffiti in Arnhem | Public Space

Public Space - Talk Of The Town

Street art, murals, graffiti. Je ziet het in elke stad en de tekeningen, schrijfsels en schilderingen zijn werkelijk om je ogen bij uit te kijken.
Ze geven de stad letterlijk kleur en een smoel en deze kunstvorm is ook niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Het geeft een stad een imago en een gezicht en het 'bakstenen canvas’ is hét werkterrein van de kunstenaars.

Arnhem kent een echte graffiti en straatkunst traditie en dat zie je terug in onder andere de meer dan 160 prachtige werken door de stad en in de wijken. Van blind muren tot fietstunnels.
De straat is dus echt een waar museum. Gratis toegankelijk en 24 uur per dag geopend.

Tijdens deze bijeenkomst spreken we met makers, kunstenaars, curatoren en betrokken in waarom een stad niet zonder street art en graffiti kan, waar de kansen en mogelijkheden liggen en over Arnhem als street art stad.

Internationaal gevierd kunstenaar David Louf aka Mr June geeft een inkijk in zijn oeuvre en vertelt welk podium de kunstvorm internationaal ingenomen heeft en hoe hij te werk gaat in (inter-)nationale context.
We gaan gluren bij de buren, Egbert Scheffer vertelt over het initiatief Street Art Streets Deventer. Over hoe je een project in een stad realiseert, wat er bij komt kijken en hoe je de gemeenschap er bij kunt betrekken.

We zoomen in op onze eigen stad, Arnhem. De kersverse straatcurator Vincent William stelt zich voor en deelt zijn eerste plannen.
Wethouder Bob Roelofs praat ons bij over het huidige beleid en de intenties van de gemeente Arnhem omtrent de muurkunsten.
En geven we podium aan het initiatief 40 jaar HOF de Kade, de totstandkoming van een boek over de historie van The Hall of Fame bij de Blauwe Golven. 

De presentatie is in handen van Jasper van der Graaf, directeur-bestuurder ACEC in Apeldoorn en beeldend kunstenaar.

Deelname is gratis, meld je wel even aan.

Gegevens

Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Donderdag 4 apr. 2024 19:00 - 21:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Kunstzinnig wonen

Kunstzinnig wonen

Maak je eigen persoonlijke en unieke interieur ontwerp. 

6 juni - 26 september
6 sessies
Rozet Centrum
Opening 'State Of Fashion 2024 curated by FDFA' bij Rozet

Opening 'State Of Fashion 2024 curated by FDFA' bij Rozet

Ja, ik ben graag bij de opening!Samen met State Of Fashion en Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) nodigen we je van harte uit voor de feestelijke opening van 'State of Fashion 2024 curated by FDFA' bij Rozet op vrijdag 17 mei vanaf 14.30 uur. In opdracht van State of Fashion is FDFA gevraagd om samen met aan Arnhem gelieerde ontwerpers en makers, te reageren op de thematiek van 'State of Fashion 2024 | Ties that Bind'. Hoe gaan makers uit het mondiale Zuiden om met koloniale erfenissen die verankerd zijn in kleding en stoffen? Hoe ontwikkelen ontwerpers doorgegeven tradities en hoe gaan ze om met de urgente vraagstukken van onze tijd?Uit de Open Call aanmeldingen zijn de volgende makers geselecteerd. Hankyul Jeong samen met HongKai Li en Jiwoo Lee, Raven (Gerbrand Bos, Elike Roovers en Wandana Biekram), Batuhan Demir samen met Ülkühan Akgül, Sophie Roumans en Bas Kosters. Hun werk zie je tijdens State of Fashion 2024 curated by FDFA in Rozet. Meer informatie over de makers vind je hier. Op 17 mei wordt tevens de zeefdrukinstallatie van Farah Fayyad in Rozet geactiveerd, van 13.00 tot 16.00 uur. Als bezoeker kan je kledingstuk(ken) of een draagtas naar Rozet brengen om ze gratis te laten bedrukken met een uniek design van State of Fashion 2024!  

17 mei 15:30 - 17:00
Rozet Centrum
Frans met chansons #3 Paris

Frans met chansons #3 Paris

Kom de Franse taal en cultuur verkennen met Franse liedjes over PARIJS. Voor iedereen, ongeacht je taalniveau.

27 mei - 24 juni
5 sessies
Rozet Centrum