Kunstcafé 55Plus - Hans Slijp & Duo Ginger - ‘Genoegens van Weleer’ (Nederlands-Indië)

Kunstcafé 55Plus - Hans Slijp & Duo Ginger  - ‘Genoegens van Weleer’ (Nederlands-Indië)

Met Hans Slijp & Duo Ginger

Een indrukwekkende en boeiende presentatie over het ontstaan van Nederlands-Indië en het einde van de kolonie. Hans Slijp is gids bij museum Bronbeek in Arnhem en is van Indonesische afkomst. Hans kan zeer enthousiast vertellen over het ontstaan van de kolonie Nederlands-Indië en het einde van de kolonie. De lezing over de kolonie Nederlands-Indië begint met de VOC en gaat verder over het ontstaan van Nederlands-Indië en het vertrek naar Nederland.

Het enthousiaste Duo Ginger verzorgt de muzikale omlijsting van deze ochtend. 
Duo GingeR bestaat uit het echtpaar Patty en Ed Crawfurd. Na eerst samen een volledige band te hebben gehad, besloten Patty en Ed op enig moment als duo verder te gaan. Dit doen zij inmiddels al vele jaren, met heel veel plezier en heel veel succes. Het Duo wil graag met haar zorgvuldig uitgekozen en veelzijdige repertoire een breed publiek bereiken en een onvergetelijke tijd bezorgen.

Bekijk de andere Kunstcafé's

Gegevens

Drie Gasthuizen, Rozendaalseweg 485
Donderdag 12 sep. 2024 10:30 - 12:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Zomerexpo - Art without Borders: Stories from refugees' suitcases

Zomerexpo - Art without Borders: Stories from refugees' suitcases

Het afgelopen half jaar hebben vluchtelingen gewerkt aan de expositie Art without Borders: Stories from Refugees' Suitcases bij Stichting Zij=Wij in Het Broek.Onder begeleiding van de Arnhemse Jasper Damsté, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar, werkten zij iedere dinsdag aan hun kunst.De kunstwerken mochten alles bevatten, als het geïllustreerde verhaal maar eerlijk was. Dani, Samir, Khaled, Rana, Khalid en Mohammed delen graag de verhalen uit hun koffers met jullie.Van 7 augustus tot 15 september zijn de werken zichtbaar in expositieruimte De Vis, op de derde verdieping van Rozet.Met dank aan Meet This Arnhem, Tim Lenders, en Jasper Damsté. 

Van 7-8 t/m 14-9-2024
Rozet Centrum
Zomerexpo - Art without Borders: Stories from refugees' suitcases

Zomerexpo - Art without Borders: Stories from refugees' suitcases

Het afgelopen half jaar hebben vluchtelingen gewerkt aan de expositie Art without Borders: Stories from Refugees' Suitcases bij Stichting Zij=Wij in Het Broek. Onder begeleiding van de Arnhemse Jasper Damsté, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar, werkten zij iedere dinsdag aan hun kunst. De kunstwerken mochten alles bevatten, als het geïllustreerde verhaal maar eerlijk was. Dani, Samir, Khaled, Rana, Khalid en Mohammed delen graag de verhalen uit hun koffers met jullie. Van 7 augustus tot en met 14 september zijn de werken zichtbaar in expositieruimte De Vis, op de derde verdieping van Rozet. Met dank aan Meet This Arnhem, Tim Lenders, en Jasper Damsté. 

Rozet Centrum
Baby en Dreumes Bieb

Baby en Dreumes Bieb

Samen met je baby en dreumes voorlezen is een feestje! Om elke twee weken gaan we op avontuur in Rozet Kronenburg. Samen liedjes zingen en rijmpjes opzeggen. Kom jij, samen met je kind, ook naar onze Baby en Dreumes Bieb? 

30 mei - 12 december
15 sessies
Rozet Kronenburg

Terugkerende activiteiten

Thematentoonstelling. ECHT NEP Niets is wat het lijkt...

Thematentoonstelling. ECHT NEP Niets is wat het lijkt...

Rozet Centrum
Audiotour StadsWoud

Audiotour StadsWoud

Rozet Centrum