Kunstcafé 55Plus - Dorry Reuling over Verzwegen of vergeten vrouwelijke kunstenaars 20e & 21e eeuw

Kunstcafé 55Plus - Dorry Reuling over Verzwegen of vergeten vrouwelijke kunstenaars 20e & 21e eeuw

Met Dorry Reuling

In maart jl. maakten we in het Kunstcafé Centrum al kennis met kunsthistorica Dorry Reuling. Ze deelde haar kennis en werken van een aantal boeiende vrouwelijke schilders en beeldhouwers uit de 16de, 17de en 18de eeuw. 

In deel 2 op 26 september pakt Dorry de draad op en belicht levens en werken van een groot aantal internationale vrouwelijke kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw. Kunst die, naast het oeroude genre van de schilderkunst, ook geëngageerd en activistisch is met uitingsvormen die - gerelateerd aan begrippen zoals 'performance', 'het woord' en 'tijd en ruimte' - een eigen nieuwe plek krijgen in de kunstgeschiedenis. 

Volg Dorry Reuling op Instagram of via artandwine.nl

Bekijk alle Kunstcafé's

Gegevens

Rozet Centrum (ruimte Plein op 3)
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Donderdag 26 sep. 2024 10:30 - 12:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Baby en Dreumes Bieb

Baby en Dreumes Bieb

Samen met je baby en dreumes voorlezen is een feestje! Om elke twee weken gaan we op avontuur in Rozet Kronenburg. Samen liedjes zingen en rijmpjes opzeggen. Kom jij, samen met je kind, ook naar onze Baby en Dreumes Bieb? 

30 mei - 12 december
15 sessies
Rozet Kronenburg
Expositie abstract werk José de Jong in bibliotheek Rozet Kronenburg

Expositie abstract werk José de Jong in bibliotheek Rozet Kronenburg

Expositie abstract werk José de Jong in bibliotheek Rozet Kronenburg Van 10 augustus tot 25 oktober 2024 exposeert beeldmaker José de Jong uit Arnhem haar abstracte werken in bibliotheek Rozet in Kronenburg – Arnhem. José de Jong is geboren in Dordrecht en getogen in Arnhem, met een tussenstop voor de liefde in Rotterdam. Daar heeft zij les gekregen van Gerrit (G.J.A.) van Reede, waarna zij na een lange periode van schilderen van portretten, pas later aan de slag is gegaan met mixed media en abstract werk. Hier blijkt haar hart te liggen. “Ik hou van kleuren en van chaos en van rauw”, zegt José de Jong, “Niets hoeft volgens de gebaande paden. De associatie die de kleuren in combinatie met het gebruikte materiaal en de techniek bij elkaar oproepen en je gefocust houden, is genoeg om je fantasie aan het werk te zetten. Ik experimenteer graag met verschillende technieken”. Haar inspiratie haalt zij dagelijks uit haar directe omgeving. “Naast het preciezere portretwerk voelt dit als ‘losgaan’. Heerlijk!”. De opening van de expositie in de bibliotheek is op 10 augustus om 13.00 uur. atelierjosedejong.nl

10 augustus - 25 oktober
Rozet Kronenburg
Taalcafé A2-B2 Taalcafé A2-B2

Taalcafé A2-B2

Taalcafé in Rozet Presikhaaf op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur. Het niveau van het taalcafé is A2-B1-B2.

Woensdag van 10.00 tot 11.30 uur
Rozet Presikhaaf

Terugkerende activiteiten

Audiotour StadsWoud

Audiotour StadsWoud

Rozet Centrum