Bustour Keti Koti – Kennisdeling Arnhems Slavernijverleden

Bustour Keti Koti – Kennisdeling Arnhems Slavernijverleden

In het kader van inspiratie en kennisdeling organiseren we een bus-toer voor leerkrachten, directies en kunstvak-aanbieders, een rondleiding georganiseerd door het team van Sporen van Slavernijverleden in Arnhem.

De bus rijdt langs locaties (kastelen, landhuizen, parken etc) in en om Arnhem waar sporen van het Arnhemse slavernijverleden te vinden zijn. Verschillende sprekers en performers nemen ons mee en maken dit schurende, gezamenlijke verleden middels kunstvormen invoelbaar. 

Lees hier over een eerdere bustour:

https://erfgoedgelderland.nl/nieuws/emotie-en-verbinding-tijdens-bustoer-sporen-van-slavernijverleden-in-gelderland/



Verzorgde tour met catering door Rozet - Team van Sporen van Slavernijverleden in Arnhem van Erfgoed Gelderland.

Deelname is gratis. Deze activiteit wordt in het kader van het Jaar van de cultuureducatie van het cultuurgeld 2025 Arnhem betaald. Bij afmeldingen 3 dagen voor aanvang en bij afwezigheid zijn wij genoodzaakt een bedrag van €75,- in rekening te brengen.   

Gegevens

Diverse locaties
Woensdag 25 jun. 2025 14:45 - 19:30

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Adopteer een tijdvak - Doelgroep: ICCers, leerkrachten, OJW experts en directeuren PO

Adopteer een tijdvak - Doelgroep: ICCers, leerkrachten, OJW experts en directeuren PO

De training is bedoeld voor leerkrachten van BasisscholenErvaar zelf als leraar wat de ontwikkelde activiteiten binnen het onderwijsprogramma Adopteer een Tijdvak kunnen betekenen voor het onderwijs van jouw school. Thematisch werken, vakoverstijgend en betekenisvol onderwijs en onderzoekend leren komen aan bod vanuit dit programma en de training, waarin het onderdeel Geschiedenis, Burgerschap en Omgevingsonderwijs wordt gekoppeld aan cultuureducatie en de verschillende kunstvakken. 

30 oktober 14:45 - 17:00
Rozet Centrum
Het Creatief Proces in de kunstvakken

Het Creatief Proces in de kunstvakken

Rozet Onderwijs ziet het creatief proces als hét uitgangspunt voor cultuureducatie. Het procesmatig werken laat leerlingen pas echt hun eigen creativiteit ontwikkelen, onderzoeken en vormgeven. Maar wat houdt procesmatig werken eigenlijk in de praktijk van een school in? 

12 februari 14:30 - 17:30
Rozet Centrum
Kindercollege Keti Koti Junior met kinderboekenschrijver

Kindercollege Keti Koti Junior met kinderboekenschrijver

Bij dit kindercollege gaat een kinderboekenschrijver in gesprek met kinderen over Slavernij aan de hand van een boek. In dat boek wordt het leven in slavernij invoelbaar. Ook komt aan bod wat voor invloed dit nu nog op ons heeft. 

10 of 17 juni 2025
Een Rozet bibliotheeklocatie