Maak je eigen mysterie uit het verleden | Echt Nep!

Maak je eigen mysterie uit het verleden | Echt Nep!

Welkom in de wereld van mysterieuze schatten en verborgen verhalen! In deze spannende workshop duiken we diep in de geschiedenis van Arnhem... maar niet zoals je denkt! In plaats van echte archeologische vondsten, gaan wij onze eigen 'nep-vondsten' creëren.

Samen bedenken we een geheimzinnige ontdekking: een voorwerp dat eeuwen geleden verloren zou zijn gegaan, en nu wordt gevonden.
Maar hier komt de twist – het vertelt een verhaal dat nooit echt gebeurd is! Misschien vinden we wel de kroon van een verzonnen koning of een oude kaart die een verborgen stad aanwijst.
Wat betekent jouw vondst voor de mensen van vroeger? Wat voor spannende geschiedenis kunnen we bedenken?
Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen stukje 'verleden'!

Meld je aan, kom naar onze MakerCosmos en word een meester in het maken van verhalen die geschiedenis kunnen veranderen. Klaar om een mysterie op te graven?
Deze activiteit is vanaf 7 jaar. 

Gegevens

Nog 16 plekken beschikbaar
MakerCosmos
Kortestraat 16
Arnhem
Zaterdag 12 okt. 2024 13:00 - 14:30
Hulp nodig bij het inschrijven?

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Tentoonstelling 'Terugkijken'

Tentoonstelling 'Terugkijken'

Tentoonstelling TerugkijkenFotoproject van Lisette van StraatenGebaseerd op geïllustreerde logboeken gemaakt ten tijde van de bezetting. In de periode 1944 – 1945 is de familie naar de Veluwe gevlucht. 80 jaar na de bevrijding zijn de logboeken in handen gekomen van Lisette. Zij heeft een hedendaagse fotografische reconstructie gemaakt van de logboekverhalen.

12 september - 21 december
Rozet Centrum
Podium Poëzie 2024

Podium Poëzie 2024

10, 12 en 19 september 2024 vindt Podium Poëzie voor het VO/MBO in Arnhem weer plaats bij Rozet. Jullie leerlingen krijgen de kans om te genieten van poëzie en spoken word, maar ze gaan ook zelf aan de slag met het creëren van eigen werk tijdens workshops onder begeleiding van o.a. Tim Lenders en andere taalkunstenaars uit Arnhem en omgeving.

19 september 09:00 - 12:00
Rozet Centrum
Kunstcafé 55Plus - Dorry Reuling over Verzwegen of vergeten vrouwelijke kunstenaars 20e & 21e eeuw

Kunstcafé 55Plus - Dorry Reuling over Verzwegen of vergeten vrouwelijke kunstenaars 20e & 21e eeuw

26 september 10:30 - 12:00
Rozet Centrum