Logo Arnhemse Helden

Van september t/m december staat Rozet in het teken van Arnhemse helden. Helden zijn er in allerlei soorten en maten. Van oorlogsheld tot kunstheld, van YouTube-held tot verzetsheld en van superheld tot zeeheld. 

Met een tentoonstelling en verschillende activiteiten brengen we een ode aan alle helden. Helden van vroeger, helden van nu en helden die (nog) niet weten dat ze een held zijn. We zetten ze op een voetstuk en staan stil bij hun heldendaden. We herdenken, vieren en vertellen. 
Misschien heb je de cilinders langs de trappen in Rozet al eens gezien. Dat zijn onze heldenrollen. Hierop zie je foto’s van personen die belangrijk zijn (geweest) voor Arnhem: helden van vroeger en nu. Je ziet politieke helden, sporthelden, helden uit de kunst, etc. Tot het einde van dit jaar lichten we vijf helden extra uit, bijvoorbeelden met speciale rondleidingen. 


Wie is jouw held?
Maar er is meer: we gaan samen met alle Arnhemmers op zoek naar nieuwe helden. Iedereen kan een held zijn. Misschien ben jij wel iemands held zonder dat je het weet. Of misschien heb jij wel een held. Je buurvrouw bijvoorbeeld, omdat ze een pannetje soep komt brengen als je ziek bent. Of een collega die je helpt met het invullen van ingewikkelde formulieren. Of een klasgenoot die jou helpt met Engels. Of die vrijwilliger die er altijd voor zorgt dat alles in de kantine van jouw sportvereniging goed verloopt. Of de kunstenaar of sporter die jou inspireert.

Doe ook mee en meld jouw held aan! We gaan op zoek naar een jeugdheld (tot 18 jaar) en een volwassen held (vanaf 18 jaar). Stuur voor 11 november een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld daarin de volgende gegevens:

  • Jouw naam en leeftijd
  • Naam een leeftijd van jouw Arnhemse held
  • Motivatie: waarom is hij/zij jouw held?
  • Stuur eventueel een foto van jouw held mee

Eind november maken we de genomineerden bekend en kun je stemmen op jouw favoriet. Houd de website, Facebook en Instagram in de gaten! Eind december maken we de Arnhemse held bekend.