0-6 Jaar

Jong starten met taal en voorlezen, geeft je kind een voorsprong waar het een leven lang voordeel van heeft. Rozet biedt je activiteiten en materialen om lekker samen met taal aan de slag te gaan. Samen een boekje lezen, plaatjes kijken en versjes leren... Het is niet alleen gezellig, maar ook erg goed voor de taalontwikkeling van je kindje.

0-6 Jaar

Baby- en peuterboeken

Houdt je peuter erg van olifanten, fietsen of reuzen? Zoek je een prentenboek over zindelijkheid, gezinsuitbreiding of vakantie? Of kun je gewoon wat inspiratie gebruiken? We helpen je graag op weg.

BoekStart voor baby's

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 t/m 3 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Je ontvangt als je baby ongeveer 3 maanden is, een waardebon voor het BoekStart-koffertje van de gemeente. Kom met de waardebon naar de bibliotheek, maak je baby gratis lid en ontvang het BoekStart-koffertje.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

Voorlezen loont!

Veel ouders stellen voorlezen uit tot hun kind twee of drie jaar oud is. Uit onderzoek blijkt echter dat (vroeg) voorlezen loont. Ouders die hun baby al voor dat deze acht maanden oud is voorlezen, kinderen hebben die hoger scoren op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat.

BoekStart voor baby's

Woordenwinkeltje

Tijdens het Woordenwinkeltje ga je samen met jouw kind creatief aan de slag met boeken en woorden. Kinderen leren zo spelenderwijs nieuwe woorden. En jij als ouder krijgt inspiratie hoe je thuis eenvoudig de taalontwikkeling van je kind kunt stimuleren. Een kunstenaar begeleidt het Woordenwinkeltje en zorgt voor een leuk, leerzaam en creatief uurtje.

Het Woordenwinkelje is voor ouders met kinderen van 2 tot ongeveer 3,5 jaar. Deelname is gratis!
Kijk via onderstaande link wanneer het Woordenwinkeltje in jouw Rozet-locatie is.

 

Woordenwinkeltje

Rozet b[R]abbels

Iedere week zijn er activiteiten in Rozet Centrum, Presikhaaf en Kronenburg waar je gratis bij kunt aanschuiven.

b[R]abbels specials

Elke maand (m.u.v. juni t/m augustus) is er een b[R]abbeltijd special met wisselende activiteiten. Kijk in de activiteitenkalender wanneer de special plaatsvindt in Rozet Kronenburg, Presikhaaf of Centrum.

Boekenwurm, word lid!

Wist je dat jouw kind gratis lid kan worden van de bibliotheek? Jullie kunnen dan eindeloos neuzen en lenen uit de collectie met kleurrijke babyboekjes, mooie prentenboeken, fantasierijke voorleesboeken en educatieve speelmaterialen. Lid worden kan in de Rozet-vestigingen of online.

Rozet b[R]abbels

Bereslim: Digitale prentenboeken

Ken jij de BereslimmeBoeken al? Dit zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. De verhalen komen tot leven met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. Je leest ze in de bibliotheek of thuis.

Op de peuterpc’s in onze vestigingen en ook thuis kun je BereslimmeBoeken bekijken. Neem eens een kijkje op de website van Bereslim!

Veel kijk- en luisterplezier samen!

Bereslim: Digitale prentenboeken

Collectie & (voorlees)tips

Een collectie met kleurrijke babyboekjes, mooie prentenboeken, fantasierijke voorleesboeken en educatieve speelmaterialen… je leent ze gratis in de bibliotheek.

Kinderen tot en met 24 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek.

Collectie & (voorlees)tips

Tips voor ouders

Naast een uitgebreide collectie voor je kind, heeft de bibliotheek een schat aan informatie voor jou als ouder.

Je vindt bij ons boeken over o.a. opvoeden, gezonde voeding  en creatieve activiteiten. Ook geven we je graag tips over (voor)lezen en gebruik van digitale media:

Tips voor ouders