15-18 Jaar

Wist je dat je tot en met 24 jaar gratis lid bent van de bibliotheek? Met je lenerspas leen je onder andere boeken, strips, luisterboeken, e-books en dvd's. In onze vestigingen kun je gebruikmaken van de computers en wifi-netwerk.

15-18 Jaar

Wist je dat je tot en met 24 jaar gratis lid bent van de bibliotheek? Met je lenerspas leen je onder andere boeken, strips, luisterboeken, e-books en dvd’s. Met je pasnummer heb je via de online bibliotheek toegang tot de uittrekselbank en kan je oefenen voor je theorie examen. In onze vestigingen kun je gebruikmaken van de computers en wifi-netwerk.

Heb je nog geen pas? Meld je online aan of kom naar één van de vestigingen.

Studeren

In Rozet vind je talloze studieplekken om in stilte te werken aan je scriptie of om met een kop koffie erbij te brainstormen met je studiegenoten. Naast schone werkplekken, goede wifi, printers, scanners en publieks-pc’s kun je natuurlijk ook gebruik maken van de online databanken, de kennis uit meer dan vierhonderdduizend(!) titels en het vriendelijke advies van het personeel op de biebvloer. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor niet-leden.

Studeren

Lezen voor je lijst of de lol

Ben je op zoek naar boeken voor je leeslijst? Of gewoon een lekker boek om mee te relaxen? Bij ons leen je het. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? We helpen je graag op weg:

Lezen voor je lijst of de lol

Relax & Luister

In onze online catalogus en vestigingen vind je veel luisterboeken. En in de gratis Luisterbieb-app kun je kiezen uit tientallen luisterboeken voor je lijst (voor vmbo, havo en vwo). Ook hoorcolleges vind je in de app. Online downloaden, offline luisteren. Ideaal dus voor onderweg of tijdens het sporten.

Lees meer en download de gratis app

En op Rozet Luistervoer verzamelen we voor jou de beste podcasts! Ideaal voor onderweg of tijdens het sporten.

Relax & Luister

Doe meer met taal

Als je bij taal meteen denkt aan muffe boeken met saaie zinnen, hebben we nieuws voor je. Taal is (bijna) alles, taal is overal! Van spoken word tot theater, van rap tot instapoëzie, van de zoete woorden aan je schatje tot de passief-agressieve taal van je moeder (‘Is dit een kapstok?’), van een overtuigende tweet tot een sollicitatiebrief om je vingers bij af te likken.

Bekijk HIER de spoken word-voordracht Tijdig van Derek Otte

Wattpad

Wil je dat jouw verhalen ontdekt worden? Bij Wattpad schrijven en lezen jongeren elkaars verhalen. Hoe meer fans je verzamelt, hoe meer mensen je verhaal lezen. Via Wattpad werden sommige verhalen al bewerkt tot film of uitgegeven als boek.

Straatpoëzie.

Kom jij ze ook wel eens tegen? Gedichten op gebouwen of op een straatbankje? De Universiteit Utrecht verzamelt deze gedichten in de openbare ruimte, zoals deze van stadsdichter van Arnhem Jesse Laport, in de ‘pissteeg’ in de binnenstad. Je kan gedichten vinden en melden op www.straatpoezie.nl.

Taalbaas.

Wil jij écht indruk maken met je woorden? Word een Taalbaas met masterclasses van onder meer acteur Daniël Kolf, spoken word artiest Zaïre Krieger of schrijver Marieke Lucas Rijneveld!

Solliciteren?

Taal is leuk om creatief mee te experimenteren, maar ook gewoon heel nuttig als je wil reageren op die geweldige vacature. Hoe zorg je ervoor dat jouw sollicitatiebrief de lezer bij de kladden grijpt? HIER vind je een aantal handige tips!

Doe meer met taal

Jongin Arnhem

Jongin Arnhem is dé jongerenwebsite van Arnhem en omstreken. Op deze site vind je berichten over allerlei onderwerpen: lokaal nieuws, hulp & informatie, lifestyle, concerten, theater en de uitgaansagenda met evenementen voor jongeren in Arnhem. Zelf een bijdrage leveren aan de site door te schrijven/bloggen, fotograferen of informatie over evenementen in Arnhem aan te leveren kan ook! De redactie van Jongin Arnhem werkt wekelijks op verschillende locaties in Arnhem, waaronder jongerencentrum Willemeen en Rozet Centrum.

 

 Jongin Arnhem

Levi's leestips

Onze Levi, mediawijsheid en taaleducatie-chef bij Rozet en voormalig docent Engels, deelt geregeld zijn leestips op het gebied van boeken, Young Adult en spoken word-inspiratie in een filmpje. So keep him in the holes!  Heb jij ook een boekentip die je wilt delen? Stuur hem dan een email!