E-books & luisterboeken

Ben je lid van de bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden in de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb.

Online Bibliotheek

Ben je lid van de bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je in de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb. Hier vind je duizenden e-books voor je telefoon, tablet, e-reader, pc en laptop, en circa 1700 luisterboeken met voor ieder wat wils. Sommige titels kan iedereen gratis luisteren, ook als je geen bibliotheekabonnement hebt.

Online Bibliotheek

E-books

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo’n 20.000 e-books! Deze collectie wordt continu aangevuld met nieuwe titels in vele genres. Je kunt de e-books gratis lenen met je lenersaccount.

E-books

Hoe kan ik e-books lezen?

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan onze nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

Wil je boeken lezen op je e-reader? Dat kan, met de software van Adobe Digital Editions. De online Bibliotheek helpt je verder.

Lees je liever op je computer of laptop? Je kunt onze e-books ook lezen in je browser. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Luisterboeken

Om verhalen te luisteren, kun je ook terecht in de online Bibliotheek. Met de LuisterBieb-app van de online Bibliotheek geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken!

De LuisterBieb-app is handig op alle momenten dat je mobiel bent, zoals in de trein, auto, tijdens het sporten, tuinieren en koken. Dus op momenten waarop je handen en ogen met andere dingen bezig zijn. Ook is de app geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. En scholieren kunnen ermee ‘luisteren voor de lijst’.

  • Voor het beluisteren heb je geen internetverbinding nodig. Je downloadt eenmalig een luisterboek, waarna je het altijd en overal kunt beluisteren.
  • De LuisterBieb-app is gratis te downloaden op je iPhone en iPad via de App Store en voor Android via Google Play.
  • Iedereen kan de app gebruiken. Bibliotheekleden kunnen alles beluisteren, niet-leden een selectie.
  • De LuisterBieb-app bevat boeken voor volwassenen, scholieren en kinderen.
  • Ook kun je hoorcolleges van Nederlandse universiteiten, interviews en lezingen beluisteren.