E-books en luisterboeken

Ben je lid van de bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Welk verhaal wil jij beluisteren? De LuisterBieb heeft circa 1700 titels met voor ieder wat wils. Van romans tot hoorcolleges. Sommige titels kan iedereen gratis luisteren. Ook als je geen bibliotheekabonnement hebt.

Online Bibliotheek-app

Ben je lid van de bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb.

E-books

Duizenden e-books voor je telefoon, tablet, e-reader, pc en laptop.

 

Online Bibliotheek-app

Luisterboeken

In onze collectie vind je ook luisterboeken voor jong en oud. In onze online catalogus filter je zoekresultaten op materiaalsoort luisterboek en kun je deze reserveren. Of bekijk de aanwinsten in de luisterboekcollectie eens ter inspiratie.

Boeken, hoorcolleges en interviews kun je (gratis) luisteren via de LuisterBieb-app. De Luisterbieb is handig op alle momenten waarop je handen en ogen met andere dingen bezig zijn. Ook is de app geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. En scholieren kunnen ermee ‘luisteren voor de lijst’.

Luisterboeken

Luisterbieb

In onze vestigingen kun je lenen uit onze collectie luisterboeken. Maar om verhalen te luisteren, hoef je niet per se je huis uit. Met de LuisterBieb-app geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Dat is nog eens handig!

De Luisterbieb-app is handig op alle momenten dat je mobiel bent, zoals in de trein, auto, tijdens het sporten, tuinieren en koken. Dus op momenten waarop je handen en ogen met andere dingen bezig zijn. Ook is de app geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. En scholieren kunnen ermee ‘luisteren voor de lijst’.

  • Voor het beluisteren heb je geen internetverbinding nodig. Je downloadt eenmalig een luisterboek, waarna je het altijd en overal kunt beluisteren.
  • De LuisterBieb-app is gratis te downloaden op je iPhone en iPad via de App Store en voor Android via Google Play.
  • Iedereen kan de app gebruiken. Bibliotheekleden kunnen alles beluisteren, niet-leden een selectie.
  • De LuisterBieb-app bevat boeken voor volwassenen, scholieren en kinderen.
  • Ook kun je hoorcolleges van Nederlandse universiteiten, interviews en lezingen beluisteren.

Hoe kan ik e-books lezen?

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan onze nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

Wil je boeken lezen op je e-reader? Dat kan, met de software van Adobe Digital Editions. De online Bibliotheek helpt je verder.

Lees je liever op je computer of laptop? Je kunt onze e-books ook lezen in je browser. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.