Magazijncollectie

Wat je in onze kasten ziet staan, is lang niet alles! Een groot deel van onze bijzondere collecties is wel beschikbaar, maar staat in ons interne of externe magazijn. En wat wij niet hebben, bestellen we voor je bij één van de andere Plusbibliotheken in Nederland. En wist je dat we ook naar kleine bibliotheken in het land boeken uitlenen? Zo kan iedereen zich persoonlijk ontwikkelen met taal, kunst en erfgoed.

Magazijncollectie

Aanvragen en inzagen uit intern magazijn

Je vindt niet alle materialen in onze vestigingen. In ons intern magazijn in Rozet staan nog veel meer materialen. Deze kun je bij ons opvragen.

Vraag aan

In Rozet Centrum kun je tijdens deze openingstijden materialen opvragen.

Deze worden dan voor je in het intern magazijn opgezocht. Wil je toch op een ander moment een materiaal uit het intern magazijn ophalen? Dan raden we je aan via onze online catalogus een reservering te plaatsen. Je ontvangt bericht als de reservering voor je klaarstaat. Je kunt deze tijdens de openingstijden van de bibliotheek ophalen.

Aanvragen en inzagen uit extern magazijn

Sommige materialen bevinden zich niet in onze vestigingen, maar in het extern magazijn. Deze materialen kan je bij ons opvragen.

In ons extern magazijn bewaren we tijdschriftjaargangen, jaarboeken (in beide gevallen verschenen vanaf 1976) en Gelderse kranten. Tijdschriften en jaarboeken kan je vanuit onze vestigingen, maar ook vanuit huis aanvragen voor inzage op Rozet Centrum. Kranten kan je alleen op afspraak in ons extern magazijn inzien.

Tijdschriften en jaarboeken ter inzage aanvragen

Als je tijdschriften of jaarboeken uit ons externe magazijn wil inzien, kan dat in Rozet Centrum. Tijdschriften en jaarboeken kun je aanvragen via het aanvraagformulier. Wij nemen contact met je op als het materiaal in Rozet is aangekomen. Er is geen dagelijks transport vanuit het externe magazijn, dus reken op een levertijd van een week.

Kranten inzien

Wil je kranten inzien, dan kan dat in ons extern magazijn. Het bezoekadres van het extern magazijn is: Broekstraat 32, 6828 BZ Arnhem. Je kunt hier alleen op afspraak langskomen, op dinsdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Wil je een afspraak maken? Stuur ons dan een e-mail. Geef in je e-mail aan wat je zou willen inzien, dan zorgen we dat het klaarligt als je komt.

Scanservice

Je kunt ook gebruikmaken van onze foto-/scanservice voor artikelen uit kranten en tijdschriften uit het extern magazijn. De gevraagde artikelen worden voor je gefotografeerd of gescand en per e-mail naar je verzonden. Deze service is gratis.

Aanvragen en inzagen uit extern magazijn