Ondersteuning bij lezen

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, kun je gebruikmaken van de bibliotheekservice Passend Lezen. Passend Lezen geeft je toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken. In diverse leesvormen en collecties, dus voor ieder wat wils. En van elke titel kun je een fragment beluisteren.

Ondersteuning bij lezen

Exclusief voor iedereen met een leesbeperking

Lezen kan altijd! De 45.000 gesproken boeken van Passend Lezen in de bibliotheek zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

Voor Passend Lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.

Boeken afspelen

De gesproken boeken beluister je via streaming. Hiervoor heb je een werkende internetverbinding nodig. Gesproken boeken speel je af op je pc, tablet of smartphone door middel van de online player die op de website staat.

Als je stopt met lezen, onthoudt de player waar in het boek je gebleven bent. De volgende keer dat je het boek opent, ga je automatisch weer verder vanaf dat punt. Handig! Lees meer over hoe het werkt.