Overige services

Materiaal (aan)vragen?

Ben je zoek naar een specifieke titel, mis je een titel in de collectie of wil je een aanvraag doen?

Een groot deel van de boeken, dvd’s en andere materialen die in Nederland verschijnen, schaffen wij aan. Wij verzoeken je daarom geen aanschafsuggesties te doen voor materialen die het afgelopen half jaar zijn verschenen. De uitgiftedatum van een boek kan je o.a. opzoeken via Bol.com.

Let op: als jouw suggestie wordt aangeschaft, wordt deze titel niet automatisch voor je gereserveerd. Schaffen we je suggestie niet aan? Dan kan je het materiaal meestal (tegen een vergoeding) bij een andere bibliotheek aanvragen.

Materiaal (aan)vragen?

Aanvragen en inzagen uit intern magazijn

Je vindt niet alle materialen in onze vestigingen. In ons intern magazijn in Rozet staan nog veel meer materialen. Deze kun je bij ons opvragen.

Vraag aan

In Rozet Centrum kun je tijdens deze openingstijden materialen opvragen.

Deze worden dan voor je in het intern magazijn opgezocht. Wil je toch op een ander moment een materiaal uit het intern magazijn ophalen? Dan raden we je aan via onze online catalogus een reservering te plaatsen. Je ontvangt bericht als de reservering voor je klaarstaat. Je kunt deze tijdens de openingstijden van de bibliotheek ophalen.

Aanvragen en inzagen uit intern magazijn

Aanvragen en inzagen extern magazijn

Sommige materialen bevinden zich niet in onze vestigingen, maar in het extern magazijn. Deze materialen kan je bij ons opvragen.

In ons extern magazijn bewaren we tijdschriftjaargangen, jaarboeken (in beide gevallen verschenen vanaf 1976) en Gelderse kranten. Tijdschriften en jaarboeken kan je vanuit onze vestigingen, maar ook vanuit huis aanvragen voor inzage op Rozet Centrum. Kranten kan je alleen op afspraak in ons extern magazijn inzien.

Tijdschriften en jaarboeken ter inzage aanvragen

Als je tijdschriften of jaarboeken uit ons externe magazijn wil inzien, kan dat in Rozet Centrum. Tijdschriften en jaarboeken kun je aanvragen via het aanvraagformulier. Wij nemen contact met je op als het materiaal in Rozet is aangekomen. Er is geen dagelijks transport vanuit het externe magazijn, dus reken op een levertijd van een week.

Kranten inzien

Wil je kranten inzien, dan kan dat in ons extern magazijn. Het bezoekadres van het extern magazijn is:  Broekstraat 32, 6828 BZ Arnhem. Je kunt hier alleen op afspraak langskomen, op dinsdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Wil je een afspraak maken? Stuur ons dan een e-mail. Geef in je e-mail aan wat je zou willen inzien, dan zorgen we dat het klaarligt als je komt.

Bekijk het krantenoverzicht

Scanservice

Je kunt ook gebruikmaken van onze foto-/scanservice voor artikelen uit kranten en tijdschriften uit het extern magazijn. De gevraagde artikelen worden voor je gefotografeerd of gescand en per e-mail naar je verzonden. Deze service is gratis.

Passend Lezen in de Bibliotheek

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, geeft Passend Lezen je toch toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken.

In diverse leesvormen en collecties, dus voor ieder wat wils. En van elke titel kun je een fragment beluisteren. Nieuwsgierig?

Exclusief voor iedereen met een leesbeperking

Lezen kan altijd! De 45.000 gesproken boeken van Passend Lezen in de bibliotheek zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen.

Voor Passend Lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.

Boeken afspelen

De gesproken boeken beluister je via streaming.

Hiervoor heb je een werkende internetverbinding nodig. Gesproken boeken speel je af op je pc, tablet of smartphone door middel van de online player die op de website staat.

Als je stopt met lezen, onthoudt de player waar in het boek je gebleven bent. De volgende keer dat je het boek opent, ga je automatisch weer verder vanaf dat punt. Handig! Lees meer over hoe het werkt.

 

Passend Lezen in de Bibliotheek