Themalijsten

26 resultaten
Citroeninkt
Boek

Citroeninkt (2023)

Uitgeleend
Maral Noshad Sharifi
Nederlands
Iedereen liegt
Boek

Iedereen liegt (2022)

Een Zweedse vrouw gaat twijfelen aan haar nieuwe liefde als zijn puberdochter verdwijnt en verhalen over eerwraak de ronde doen.

Uitgeleend
Camilla Grebe
Nederlands
Engel en kinnari
Boek

Engel en kinnari roman (2022)

Java, eind 19e eeuw. Een Indo-Europees meisje uit een pleeggezin wordt op 13-jarige leeftijd uitgehuwelijkt. Ze verlangt ernaar te weten wie haar biologische moeder is, maar haar leven als huisvrouw belet het haar op zoek te gaan naar haar ware identiteit.

Uitgeleend
Dido Michielsen
Nederlands
De prooi
Boek

De prooi (2022)

Een reddingsteam op de IJslandse hoogvlakten gaat op zoek naar een groep vermiste mensen die midden in een sneeuwstorm op pad is gegaan. Tegelijkertijd gebeuren er op een schiereiland mysterieuze dingen.

Beschikbaar
Yrsa" Sigurðardóttir
Nederlands
Irma's geheim
Boek

Irma's geheim ([2022])

Hamburg, 1912. Een jonge kunstenares gaat voor het bedrijf Beiersdorf werken om hun reclameposters te ontwerpen. Die worden een sensatie, maar door een vervalsingsschandaal komt zij in de problemen - en de Eerste Wereldoorlog staat voor de deur.

Beschikbaar
Lena Johannson
Nederlands
De omwenteling, of De eeuw van de vrouw
Boek

De omwenteling, of De eeuw van de vrouw ([2022])

Verslag van de omwenteling van het leven van vrouwen in Nederland in de twintigste eeuw, mede aan de hand van het levensverhaal van de schrijfster en de ervaringen van haar moeder en zus.

Uitgeleend
Suzanna Jansen
Nederlands
De nacht van de profeet
Boek

De nacht van de profeet ([2022])

Elias Krantz, alias Tom White of de Profeet, is op zoek naar de moordenaar van zijn vader en infiltreert daartoe, in opdracht van de inlichtingendienst, in het leven van de rijke Eric Hands, maar dat blijkt niet zonder gevaar te zijn.

Beschikbaar
Håkan Östlundh
Nederlands
Vuurduivel
Boek

Vuurduivel ([2022])

Een Australische brandweerman wordt geconfronteerd met een brandstichtende terrorist en het mysterie van een reeks spontane menselijke zelfontbrandingen.

Beschikbaar
Nathalie Pagie
Nederlands
Gravel heart
Boek

Gravel heart (2017)

Als een jongeman van Zanzibar naar Londen verhuist, moet hij wennen aan de andere omgeving en probeert hij in het reine te komen met zijn gevoelens tegenover zijn gescheiden ouders.

Beschikbaar
Abdulrazak Gurnah
Engels
Hildeke
Boek

Hildeke ([2022])

Memoires van de Vlaamse schrijver (1953) waarin ze haar familie portretteert.

Beschikbaar
Lieve Joris
Nederlands
Haar duistere hart
Boek

Haar duistere hart ([2022])

Inspecteur Gina Harte gaat op zoek naar een vermiste vrouw. Als er een vermoorde man wordt aangetroffen die een connectie met haar blijkt te hebben, rijst de vraag of de vermiste vrouw het volgende slachtoffer zal zijn.

Uitgeleend
Carla Kovach
Nederlands
Mary en Rose
Boek

Mary en Rose (september 2022)

Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, worden alle zwaarbevochten zekerheden van de familie Aubrey aan het wankelen gebracht.

Beschikbaar
Rebecca West
Nederlands