Requiem voor de Tempeliers
Boek

Requiem voor de Tempeliers (2011)/ Robyn Young, [vert. uit het Engels: Kees van Weele]

In de nadagen van de Tempelorde, na de kruistochten, staan de leden bloot aan vervolging. Vervolg op 'Ridder' en 'Kruistocht'.

Recensie

Het pakkende verhaal van een jonge Tempelier ten tijde van de Kruistochten. In 1295 terugkerend naar Parijs staat tempelier Will Campbell in tweestrijd. Hij heeft gezworen de principes van de geheime broederschap Anima Templi trouw te blijven. De broederschap heeft een verbond gesloten met koning Edward, de vijand van Will. Dat doet Will twijfelen aan zijn loyaliteit aan de broederschap. Ondertussen raakt zijn dochter Rose meer en meer van hem vervreemd doordat zij in een gevaarlijke affaire verzeild is geraakt. Kiest Will voor een doel waarin hij niet meer gelooft of verbreekt hij zijn geloftes en gaat hij zijn eigen weg? Het laatste deel van een succesvolle historische trilogie met fantasy-elementen waarmee de Britse schrijfster (1975) debuteerde. Derde deel na 'Ridder van de Tempeliers' en 'Kruistocht van de Tempeliers'*. Ook over dit redelijk goed zelfstandig leesbare deel lopen de oordelen weer uiteen van vakpers (obligaat, langdradig) en publiek (heerlijk leesvoer). Zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789047517566

Titel Requiem voor de Tempeliers
Uniforme titel Requiem
Auteur Robyn Young
Secundaire auteur Kees van Weele
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, 2011
Overige gegevens 573 p - krt - 22 cm
Annotatie Rugtitel: Requiem - 1e dr. Nederlandse uitg.: Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2009. - (Trilogie van de Tempeliers ; dl. 3) - Met lit. opg - Vert. van: Requiem. - London : Hodder & Stoughton, cop. 2008. - (Brethen trilogy ; b. 3)
ISBN 9789047517566
PPN 329962310
Genre historische roman
Thematrefwoord Kruistochten ; Tempelorde
Taal Nederlands