De mooiste vriendschapsbandjes
Boek

De mooiste vriendschapsbandjes (cop. 2011)/ Margriet Kors, [eindred.: Yvonne Koop ; fotogr.: Gerhard Witteveen Fotografie ; ill.: Christel Kukkert]

Voorbeelden en werkbeschijvingen van vriendschapsbandjes om zelf te knopen en aan je vrienden en vriendinnen te geven. Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Diverse eenvoudige knooppatronen voor vriendschapsbandjes, sommige met versieringen van kralen, worden in deze uitgave behandeld. De patronen zijn gevarieerd van vorm en kleurgebruik. De werkwijze en volgorde van het knopen wordt goed stap voor stap uitgelegd door duidelijke tekeningen in kleur en in een beknopte tekst. Ook het erin knopen van kralen en andere versieringen wordt duidelijk uitgelegd. De verschillende patronen (strepen, blokken, waves, strikjes, vlinders enzovoort) zijn in hoofdstukken gegroepeerd. Aan het eind van ieder hoofdstuk worden suggesties gegeven om te variëren op dat thema. De bandjes bestaan meestal uit acht basisdraden. Alle te behalen resultaten worden weergegeven met mooie, meest paginagrote kleurenfoto's. De ideeën zijn vrijwel op iedere plaats eenvoudig te realiseren. De materialen zijn goedkoop en overal te krijgen. De uitgave ziet er heel kleurig en aantrekkelijk uit. Op het omslag wordt een aantal voorbeelden getoond. De uitgave nodigt uit om meteen te beginnen. Voor jongens en meisjes vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058779069

Titel De mooiste vriendschapsbandjes
Auteur Margriet Kors
Secundaire auteur Yvonne Koop
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2011
Overige gegevens 48 p - ill - 24 cm
ISBN 9789058779069
PPN 329959034
Rubriekscode 626.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vlechtwerk
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Vlechtwerk