De gele ogen van de krokodillen
Boek

De gele ogen van de krokodillen roman (cop. 2011)/ Katherine Pancol, vert. [uit het Frans] door Marc Vingerhoedt en Anne van der Straaten

Een vrouw, pas gescheiden van haar man die in Afrika een krokodillenfarm runt, probeert haar evenwicht te bewaren tussen haar baan, haar twee puberdochters, haar familie en haar nieuwe liefde.

Recensie

Twee zussen, jonge veertigers, de een mondain stralend, de ander volijverig saai, vormen de kern van een breed uitgemeten, maar onderhoudend familiaal wel en wee met tal van invoelbare personages. Glamourvrouw Iris, getrouwd met society-advocaat Philippe, leidt een leeg leven en doet voorkomen een roman te schrijven, armlastige zus en mediaeviste Joséphine, die net haar lapzwans van een man de deur gewezen heeft, moet die roman nu maar waarmaken. Roem of schandaal, rijkdom of romantiek liggen in het verschiet, al eisen de behendig verweven herinneringen, beslommeringen, obstakels en omgang met kinderen, ouders en wie al niet ook hun tol. Rumoer en emoties te over op deze dwaaltocht naar een zinvolle, geëmancipeerde toekomst! De schrijfster (1954) weet haar journalistieke ervaring uit te buiten en een breed, ontvankelijk lezerspubliek te bereiken. Zo werd dit eerste deel van de familiesaga bekroond met de 'Prix Maison de la presse 2006'. De twee volgende delen van de trilogie ('La valse lente des tortues'; 2008 en 'Les écureuils de Central Park'; 2010) zijn nog niet in vertaling verschenen. Ruime druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022326237

Titel De gele ogen van de krokodillen : roman
Auteur Katherine Pancol
Secundaire auteur Marc Vingerhoedt ; Anne van der Straaten
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, cop. 2011
Overige gegevens 592 p - 23 cm
Annotatie Vert. van: Les yeux jaunes des crocodiles. - Paris : Albin Michel, 2006
ISBN 9789022326237
PPN 334370612
Taal Nederlands