Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoe worden rupsen vlinders?
Boek

Hoe worden rupsen vlinders? (cop. 2011)/ Darice Bailer, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Hoe verandert een rups in een vlinder? Ontdek in welke vier fasen dit gebeurt. Met, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe veranderen rupsen in prachtige vlinders? In vijf wat langere hoofdstukken wordt uitgebreid aandacht besteed aan de gedaanteverwisseling en de vier verschillende levensfasen van ei, rups, pop en vlinder. De vele, ook paginagrote, kleurenfoto's sluiten meestal goed bij de tekst aan. Een schematische overzichtstekening van de gedaanteverwisseling ontbreekt echter. Een hoger technisch leesniveau is nodig om de tekst zelf te kunnen lezen. Evengoed is de hulp van een volwassene zinvol/nodig om alle informatie te kunnen bevatten en verwerken. Bij ieder hoofdstuk wordt in een gekleurd kader een eenvoudige vraag gesteld waarvan het antwoord aan de orde is geweest. Achterin wordt de tip gegeven om een rups te vangen en groot te brengen totdat de vlinder verschijnt. Afgesloten wordt met een uitgebreide woordenlijst, verwijzing naar vijf boeken van dezelfde uitgeverij, internetlinks en een register. Deze handzame vierkante uitgave maakt deel uit van de serie 'Vertel eens...'*. De uitgave heeft vrij dun papier. Voor jonge onderzoekers toch een mooie serie waarin meer te ontdekken valt over de onbekende, maar boeiende wereld van natuurverschijnselen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055667451

Titel Hoe worden rupsen vlinders?
Auteur Darice Bailer
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: How do caterpillars become butterflies? - New York : Marshall Cavendish, cop. 2010. - (Tell me why, tell me how)
ISBN 9789055667451
PPN 333959477
Rubriekscode 597.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rupsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vlinders

Relaties/Serie

Vertel eens...
Boek

Vertel eens... (2008-...)

vol.
Uitgeleend