Dromen op spitzen
Boek

Dromen op spitzen (cop. 2011)/ Aurora Marsotto, ill. Donata Pizzato ; [graph.: Clara Battello ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Elfi Gysemans ; red. oorspr. Italiaanse versie: Elàstico]

Viola (11) wil naar de dansschool en haar vriendin Sylvia wil graag zang studeren. Samen doen ze toelatingsexamen bij een strenge ballet- en muziekacademie. Dat is beslist niet gemakkelijk. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Eerste deel van een zevendelige serie over leerlingen van een theater, ballet- en muziekacademie; achterin wordt de inhoud van alle delen kort beschreven. De toelatingsexamens beginnen en wie daar doorheen komt, mag een maand op proef komen. Pas daarna wordt beslist of een leerling mag blijven. Viola Rossini (11) wil op ballet en haar vriendin Sylvia Bertacchi naar de zangopleiding. Tijdens het lange wachten maken ze al kennis met andere kandidaten en hun ouders. Het is heel spannend, maar uiteindelijk krijgen Viola en Sylvia te horen dat ze de proefmaand mogen doen. Dit eerste boek is meer een introductie van de serie en blijft steken in een verslag van het wachten, toekomstdromen en een aanzet tot persoonlijke omstandigheden. De verhaallijn is zwak en wordt alleen hier en daar verlevendigd doordat de tekst onderbroken wordt door een of enkele stroken ballonstrip die het verhaal illustreren. Een apart kleurenkatern bevat een stukje dagboek van Viola op wit, glanzend papier met tekeningen over het strikken van de schoenlinten en verduidelijking van de voetposities 1-5. Commerciële uitgave, gericht op 'balletmeisjes'. De vertaling zit vol fouten en leest bepaald niet soepel. Roze omslag en schutbladen met kleurenillustraties in dezelfde stijl als de strips. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616788

Titel Dromen op spitzen
Auteur Aurora Marsotto
Secundaire auteur Donata Pizzato ; Clara Battello ; Elfi Gysemans
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2011
Overige gegevens 132 p., [8] p. pl - ill., portr - 22 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Bakermat - Vert. van: Un sogno sulle punte. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2008. - (Scuola di danza)
ISBN 9789054616788
PPN 33454422X
Genre schoolverhaal - sport
Thematrefwoord Ballet ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De dansschool
Boek

De dansschool (2011-...)

vol. 1
Uitgeleend
Aurora Marsotto