Mijn eerste groot leesboek
Boek

Mijn eerste groot leesboek (cop. 2011)/ Richard Scarry, [vert. uit het Engels]

Bundel verhalen ondersteund door kleurrijke dierfiguren die de tekst uitbeelden. Kijk- en aanwijsboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een boek met veel tekeningen, losse woordjes en korte zinnen om het lezen te oefenen. De woordjes zijn geordend in hoofdstukken met als thema's huizen, boerderij, dieren, op vakantie, aan het werk, in de stad, getallen, tegenstellingen en de tijd. Op de tekeningen zijn steeds dieren te zien die aangekleed zijn en menselijke eigenschappen hebben. Het is de bekende stijl van Richard Scarry, maar veel tekeningen staan ook precies hetzelfde in zijn andere boeken. De teksten zijn in een grote letter gezet. Het leesniveau is erg wisselend: soms echt korte zinnen, maar soms staan er slechts een paar woorden op een regel en loopt de zin een aantal regels door. Er worden een-, twee- en drielettergrepige woorden door elkaar heen gebruikt. Er worden vooral zoekopdrachten ter stimulering gegeven. Door het wisselende leesniveau is het twijfelachtig of dit 'mijn eerste groot/grote leesboek' wordt. Voorlezen en samen zoeken vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044730142

Titel Mijn eerste groot leesboek
Uniforme titel Mijn huis Op de boerderij Bij de dieren Op vakantie Aan het werk In de stad Kijk je mee? Tel je mee? Bij de tijd
Auteur Richard Scarry
Type materiaal Boek
Editie [Heruitg.];
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2011
Overige gegevens [221] p - ill - 25 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Aartselaar ; Harderwijk : Deltas, 1989 - Bevat: Mijn huis ; Op de boerderij ; Bij de dieren ; Op vakantie ; Aan het werk ; In de stad. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Antwerpen [etc.] ; Zuidnederlandse uitg. [etc.], 1973. - (Scarry's eerste leesboeken ; 1 t/m 6) ; Kijk je mee? ; Tel je mee? ; Hoe ziet het eruit? ; Bij de tijd. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Antwerpen [etc.] : Zuidnederlandse uitg. [etc.], 1976. - (Scarry's eerste leesboeken ; 7 t/m 10)
ISBN 9789044730142
PPN 33436888X
Thematrefwoord Aanwijsboeken ; Tellen ; Kleuren ; Jaargetijden ; Tegenstellingen
Taal Nederlands