Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het leukste buitenboek voor kinderen
Boek

Het leukste buitenboek voor kinderen (cop. 2011)/ Mick Manning & Brita Granström, [vert. uit het Engels: Mariska Hammerstein]

Vind het spoor van een das, praat met een specht en herken boomknoppen. Allerlei informatie over dieren en planten in de stad, het bos, zoet water en van de kust. Met veel natuurgetrouwe kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nagenoeg vierkante uitgave waarin je wordt meegenomen op een avontuurlijke, nieuwsgierig makende reis door de natuur uit de directe omgeving. Er is aandacht voor dieren en planten in de stad, in bossen en houtwallen, aan de kust, in zoet water en de natuur dicht bij huis tijdens de vier seizoenen. Er worden tips gegeven over de spullen die de natuuronderzoeker bij de hand moet hebben, zoals: verrekijker, vergrootglas, waterdichte kleren en schoenen, en rugzak. Kijkend en bladerend door de overvloedig geïllustreerde hoofdstukken word je als vanzelf meegezogen in het buitenleven. Korte tekstblokjes verstrekken de belangrijkste informatie en de realistische tekeningen (potlood, waterverf) geven elk dier, elk plantje en elke boom karakteristiek weer. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een vertelplaat. Het slothoofdstuk gaat in op de vier seizoenen. De natuurlijke aspecten uit de eerdere hoofdstukken krijgen daar de context van natuurlijke groei en ontwikkeling. Een aantrekkelijk boek, compleet met natuurwoordenboek en veiligheidsadviezen. Oorspronkelijk Engelstalig, opgedragen aan The Wildlife Trusts in het Verenigd Koninkrijk. Geslaagde en bruikbare uitgave die is aan te bevelen voor thuis en school. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021669229

Titel Het leukste buitenboek voor kinderen
Auteur Mick Manning
Secundaire auteur Mariska Hammerstein ; Brita Granström
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2011
Overige gegevens 48 p - ill - 25×25 cm
Annotatie Vert. van: Nature adventures. - London : Lincoln, 2011
ISBN 9789021669229
PPN 333375734
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur