Julia
Boek

Julia trilogie (cop. 2011)/ Geesje Vogelaar-van Mourik

Drie protestants-christelijke familieromans over een gelovige vrouw die haar liefde voor een niet-gelovige man maar moeilijk kan vergeten.

Recensie

Drie eerder apart uitgegeven romans. In 'Het veilige nest' staat Julia's verkering met Luuk voortdurend onder druk omdat hij niet gelovig is. Ten slotte verbreekt ze de relatie en ontmoet een jonge dominee die erg van haar gecharmeerd is. In 'In de oude pastorie' is ze getrouwd met dominee Marix van Malsen, maar kan haar eerdere geliefde Luuk niet vergeten. In 'Vervuld verlangen' woont ze al zeven jaar in de pastorie en is bang dat haar huwelijk kinderloos blijft; haar jongere zuster krijgt een kind met een handicap. De auteur, die al ruim dertig boeken schreef, tekent de mensen in hun onderlinge relaties met warmte. Hun opgewektheid staat echter onder druk van de vrees voor eeuwig verloren te gaan. De romans zijn dan ook kennelijk toegesneden op lezers voor wie het lijden des Heeren zwaarder weegt dan zijn opstanding. De woordkeus is eenvoudig, de zinnen zijn kort, dialogen overheersen. Clichés als 'bovenal wens ik je het nodige toe' en 'dat u er maar lang getuige van mag zijn' gaat de schrijfster niet uit de weg. Ondanks ook romantechnisch feilen zal het boek zijn weg vinden in orthodox protestants-christelijke kring , m.n. onder hen die worstelen met het probleem van hun verlorenheid. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789033630385

Titel Julia : trilogie
Uniforme titel Het veilige nest In de oude pastorie Vervuld verlangen
Auteur Geesje Vogelaar-van Mourik
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : de Banier uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 873 p - 21 cm
Annotatie Bevat: Het veilige nest. - Oorspr. uitg.: Utrecht : De Banier, 1999 ; In de oude pastorie. - Oorspr. uitg.: Utrecht : De Banier, 2001 ; Vervuld verlangen. - Oorspr. uitg.: [Apeldoorn] : De Banier, 2009. - (Vlinderserie)
ISBN 9789033630385
PPN 334540038
Genre familieroman - protestants milieu
Taal Nederlands