Engeland, Wales
Boek

Engeland, Wales Plymouth, Londen, Liverpool, Newcastle (cop. 2011)/ [Michelin, vert. uit het Frans Corrie van den Berg ... et al. ; eindred. Marin Appelman ; red. Séverine Cachat ... et al. ; cartogr. Thierry Lemasson ... et al.]

Recensie

Deze 'Groene gids' van Michelin biedt overzichtelijke informatie voor een reis naar Engeland en Wales. De gids volgt de bekende methode, met een beoordeling van de bezienswaardigheden aan de hand van het bekende sterrensysteem. Dat alles wordt gepresenteerd in een consequente lay-out, met een functioneel kleurengebruik. Eerst krijg je praktische informatie en een algemene inleiding op het land, met aandacht voor tradities, geschiedenis en cultuur. Daarna worden de verschillende bestemmingen bekeken, met uiteraard veel aandacht voor steden als Londen, Birmingham en Cardiff. Daarnaast komt ook de erg gevarieerde natuur ruim aan bod, van het Lake District in het noorden, tot het massief van Brecon Beacons in Wales. Bij elke plaats krijg je een beknopte bespreking en een kader met informatie over logies, eten, drinken etc. De gids wordt bovendien verlucht met allerlei faits divers, kaartjes en kleurenfoto's. Achteraan is er een plaatsnamenindex, en op de uitvouwbare voor- en achterflap vind je een overzichtskaart en een woordenlijst. Een erg handige gids voor een ruim publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789020994735

Titel Engeland, Wales : Plymouth, Londen, Liverpool, Newcastle
Uniforme titel Engeland
Instelling /Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Corrie van den Berg ; Martin Appelman
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011 - Arnhem : Lannoo Nederland
Overige gegevens 767 p - ill., krt., plgr - 22 cm
Annotatie Omslagtitel - Met reg - Vert. van: Angleterre, Pays de Galles. - Paris : Michelin, cop. 2011. - (Le guide vert)
ISBN 9789020994735
PPN 334630827
Rubriekscode Groot-Brittannië 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wales; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Groot-Brittanni (Engeland)Groot-Brittannië (Engeland)

Relaties/Serie

Toeristische gids
Boek

Toeristische gids (1985-...)

vol. Engeland, Wales
Uitgeleend