Istanbul
Boek

Istanbul (cop. 2011)/ Michelin, [vert. uit het Frans Bert Verpoest ; hoofdred. Anne Teffo ; red. Laurence Ammour ... et al. ; cartogr. Aurélia Tanaka ... et al.]

Recensie

De reisgidsen uit de reeks 'Groene Gids weekend' sluiten qua opzet en vormgeving aan bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focussen op citytrips en hebben een compacter formaat. Na een korte intro over aankomen in Istanbul volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie en een evenementenkalender. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van het Topkapi-paleis en de Blauwe Moskee tot de eilanden in de Bosporus. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Ten slotte is er een deel met informatie over de rijke ontstaansgeschiedenis, de indrukwekkende architectuur, de Turkse samenleving... Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare voorflap vind je een woordenlijst, op de uitklapbare achterflap een plan van het openbaar vervoer en een uitneembaar stadsplan. Een beknopte, maar handige gids. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik, tweekolommendruk en een kleine, schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinfo en paginagrote kleurenfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789020993844

Titel Istanbul
Uniforme titel Groene gids weekend Istanbul Weekend Istanbul
Secundaire auteur Bert Verpoest ; Anne Teffo
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011
Overige gegevens 127 p - ill., plgr - 16 cm - plattegrond
Annotatie Omslag vermeldt: Met hotels & restaurants. - Rugtitel: Groene gids weekend Istanbul - Met index - Vert. van: Istanbul week-end. - Paris : Michelin, cop. 2011. - (Le guide vert)
ISBN 9789020993844
PPN 334578566
Rubriekscode Turkije 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Istanbul; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Turkije (Istanbul)

Relaties/Serie

Groene gids weekend
Boek

Groene gids weekend (2010-...)

vol. Istanbul
Uitgeleend