Een huis in Toscane
Boek

Een huis in Toscane (2010)/ Frances Mayes, [vert. uit het Engels door Dons Reerink]

Door de aankoop en restauratie van haar huis en tuin te beschrijven brengt de schrijfster de lezer in contact met het Toscaanse levensritme.

Aanwezigheid

Recensie

Vanuit de behoefte om een ander soort leven te gaan leiden en in het besef dat oude plekken voortleven, koopt de schrijfster een oud huis met twee hectare grond. Het voedsel dat de streek en haar eigen grond haar biedt, is hierbij een belangrijke schakel tot de cultuur. Hiernaast brengen restauratieperikelen, het aanleggen van een put en terrassen, het ontdekken en weer in cultuur brengen van haar tuin haar in contact met het Italiaanse levensritme. De schrijfster wijdt de lezer via haar receptjes in in de Toscaanse zomer- en winterkeuken. Door een huis als een stuk gereedschap voor analyse van de menselijke ziel te beschouwen brengt ze een extra dimensie aan. Ze vraagt zich af hoe Italiaans ze aan het worden is en komt tot de ontdekking dat de echte band met haar Italiaanse omgeving, moeilijk te vatten voor een heidense met een protestantse achtergrond, tòch is ontstaan door de kerk, d.w.z. door Maria en alle animistisch geïnspireerde heiligen die ze in haar Italiaanse omgeving aantreft. Zeer de moeite waard en interessant voor ieder die van het Toscaanse leven houdt. De schrijfster overstijgt door haar reis naar de binnenlanden van haar ziel de beperkingen van tijd, plaats en ruimte.

Specificaties

Nederlands | 9789044616736

Titel Een huis in Toscane
Auteur Frances Mayes
Secundaire auteur Dons Reerink
Type materiaal Boek
Editie 32e dr;
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2010
Overige gegevens 269 p - 20 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 1998 - Vert. van: Under the Tuscan sun : at home in Italy. - San Francisco : Chronicle Books, 1996
ISBN 9789044616736
PPN 32583170X
Rubriekscode Italië 995.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Toscane; Reisbeschrijvingen ; Italiaanse recepten
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Italië (Toscane)