De prinses die de hele dag geeuwde
Boek

De prinses die de hele dag geeuwde (cop. 2011)/ geschreven door Carmen Gil, met ill. van Elena Odriozola ; [vert. uit het Spaans: Pieter van Oudheusden]

Een koningsdochter geeuwt de hele dag. Niets stopt het geeuwen. Dan ontmoet zij de zoon van een lakei die in de fontein is gevallen en klappertandend tegen haar begint te praten. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ergens in een paleis maakt een koning zich zorgen over zijn dochter die de hele dag geeuwt. Om haar hiervan af te helpen bestelt hij de heerlijkste gerechten, het fijnste beddengoed en siropen en zalven van tal van heelmeesters. Elke poging mislukt. Op een dag ontmoet ze een jongen die door zijn stotteren woorden verkeerd uitspreekt, bijvoorbeeld m-malle geit in plaats van majesteit. En hoe reageert de prinses? Origineel prentenboek met een eenvoudig sprookjesachtig verhaal met een duidelijke boodschap: luxe en exquise middelen kunnen het nooit winnen van vriendschap. Ook voor humor is er plaats. Zo is het geeuwen zo aanstekelijk dat iedereen voortdurend meegeeuwt, zelfs de kat en de hond. De bijzondere dubbele paginagrote illustraties zijn schitterend, neergezet in pasteltinten naast intense kleuren. De personages hebben een typische charme; tegelijk grotesk en delicaat met bleke gezichten, kleine ogen en een statige houding. In elke prent komen gedetailleerde cirkelvormige bloemenpatronen terug, uitgestrooid over delen van interieurs, landschappen en kleding. De tekst is gedrukt in de lichtgetinte delen van de afbeeldingen waarbij sommige zinnen vetgedrukt zijn. Fijne uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461580016

Titel De prinses die de hele dag geeuwde
Auteur Carmen Gil
Secundaire auteur Elena Odriozola ; Pieter van Oudheusden
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Tectum Junior, cop. 2011
Overige gegevens [30] p - ill - 25×26 cm
Annotatie Vert. van: la princesa que bostezaba a todas horas. - Pontevedra : OQO, cop. 2005
ISBN 9789461580016
PPN 334621488
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen ; Geeuwen ; Vriendschap ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands