Chocolade
Boek

Chocolade (cop. 2011)/ geschreven door Marisa Núñez, met ill. van Helga Bansch ; [vert. uit het Spaans: Pieter van Oudheusden]

Het nijlpaard Chocolade woont in het oerwoud en houdt van baden. Aap Theodoor vertelt haar over de geweldige badhuizen in de stad. Dat wil Chocolade wel eens meemaken. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in aardetinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Chocolade is een uit de kluiten gewassen nijlpaard dat in het oerwoud woont. Elke dag neemt ze een bad in de lagune. Wanneer haar vriend, aap Theodoor, vertelt over de badhuizen in de stad, pakt ze haar koffer en vertrekt. Die badhuizen wil ze wel eens uitproberen. Ze wil niet opvallen, dus koopt ze stadse kleren: een jurk en schoenen met lichtjes. Het verhaal is grappig, zonder een echte spanningsopbouw. Chocolade gaat op stap en komt de volgende dag terug. De tekeningen vullen op een humoristische manier de tekst aan. Zo reist er een vogeltje mee dat verliefd wordt, maar enkel in de tekeningen. De illustraties beslaan meestal een dubbele pagina. Wanneer Chocolade heel actief is (kleren passen, naar huis stappen) staan er meerdere kleine tekeningen op een dubbele pagina. In warme, subtiele aardetinten in acryl, met af en toe mooi vurige, rode, gele en groene accenten, duiken we in het Afrikaanse oerwoud. Het boek straalt rust en warmte uit, en is heel geschikt om voor te lezen aan jonge kleuters. Tegelijkertijd verscheen van dezelfde auteur en illustrator 'Kukeleku'*. Een geslaagde samenwerking. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461580023

Titel Chocolade
Auteur Marisa Núñez
Secundaire auteur Helga Bansch ; Pieter van Oudheusden
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Tectum Junior, cop. 2011
Overige gegevens [30] p - ill - 25×26 cm
Annotatie Vert. van: Chocolata. - Pontevedra : OQO, cop. 2006
ISBN 9789461580023
PPN 334621674
Thematrefwoord Baden (werkwoord)
Taal Nederlands