Marie Curie
Boek

Marie Curie baanbrekende natuurkundige (cop. 2011)/ Elizabeth R.C. Cregan, [vert. uit het Engels en bew. Anja N.J.A. Ridder ; eindred. Theo Jurriëns ; red. Joshua Bishop Roby]

Leven en werk van Marie Curie (1867-1934), die onderzoek deed naar radioactiviteit. Met een experiment en veel kleurenillustraties. Voor (hoog)begaafden van ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Sterren! Natuur en wetenschap'* is speciaal ontwikkeld voor (hoog)begaafde leerlingen in het basisonderwijs. Dit deel gaat in op het leven en werk van Marie Curie (1867-1934), een natuur- en scheikundige die pionier was op het gebied van radioactiviteit. Beknopt wordt ingegaan op haar ontdekkingen en de twee Nobelprijzen die ze ontving, aangevuld met weetjes in gekleurde kaders. Afgesloten wordt met het experiment 'indirect bewijs'. Foto's in kleur en zwart-wit en tekeningen verduidelijken de zakelijke teksten. Hoewel de zinnen meestal kort zijn en er een groot lettertype is gebruikt, is het taalgebruik vrij pittig. Moeilijke woorden zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Via codes in het boek zijn op www.schoolsupport.nl/weblinks extra informatie, filmpjes, simulaties en experimenten te vinden. Verwerkingsbladen zijn apart verkrijgbaar** Petra Rudolf (professor in de natuurkunde) vertelt in het voorwoord enthousiast over haar vak. Dit uit het Engels vertaalde boek sluit af met een register. Het boek 'Onderzoek naar atomen' uit dezelfde serie en met dezelfde kleur omslag sluit bij deze uitgave aan. Voor met name (hoog)begaafde kinderen van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086642823

Titel Marie Curie : baanbrekende natuurkundige
Auteur Elizabeth R.C. Cregan
Secundaire auteur Anja N.J.A. Ridder ; Theo Jurriens
Type materiaal Boek
Uitgave [Noordhorn] : Schoolsupport, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 24 cm
Annotatie Met index - Vert. van: Marie Curie : pioneering physicist : physical science. - Huntington Beach, CA : Teacher Created Materials Library. - (Science readers)
ISBN 9789086642823
PPN 334459397
Rubriekscode 530.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Radioactiviteit; Geschiedenis
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Curie

Relaties/Serie

Sterren!
Boek

Sterren! (2011-...)

vol.
Uitgeleend