Albert Einstein
Boek

Albert Einstein een vriendelijk genie (cop. 2011)/ Don Herweck, [vert. uit het Engels en bew. Roel Gille ; red. Joshua Bishop Roby ... et al.]

Leven en werk van Albert Einstein (1879-1955), een natuurkundige die bekend is door zijn relativiteitstheorie. Met een experiment en veel kleurenillustraties. Voor (hoog)begaafden van ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Sterren! Natuur en wetenschap'* is speciaal ontwikkeld voor (hoog)begaafde leerlingen in het basisonderwijs. Dit is een korte beschrijving van het leven en het werk van Albert Einstein (1879-1955). De nieuwsgierigheid van jongeren wordt gewekt door alles vereenvoudigd weer te geven en rijk te illustreren. Een Nederlandse hoogleraar natuurkunde vertelt in het voorwoord hoe Einstein hem inspireerde. De jeugd en de opleiding van Einstein worden beschreven, enkele van zijn ontdekkingen worden uitgelegd en de betekenis voor praktische toepassingen wordt toegelicht. Via www.schoolsupport.nl/weblinks zijn extra informatie, filmpjes, simulaties en experimenten te vinden. Verwerkingsbladen zijn apart verkrijgbaar**. Soms is het boekje niet erg evenwichtig: er is erg veel aandacht voor Einsteins onconventionele karakter; de portretten van enkele vrouwelijks fysici zijn op zich aardig, maar hebben vrij weinig met Einstein te maken, evenals de proef met een zelf te bouwen zonne-oven. Al met al is dit een boekje dat nieuwsgierig kan maken en jongeren kan aansporen verder te kijken naar Einsteins theorieën. Het boek 'Onderzoek naar energie' uit dezelfde serie en met dezelfde kleur omslag geeft nadere informatie over dit thema. Voor (hoog)begaafde kinderen van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086642847

Titel Albert Einstein : een vriendelijk genie
Auteur Don Herweck
Secundaire auteur Roel Gille ; Joshua Bishop Roby
Type materiaal Boek
Uitgave [Noordhorn] : Schoolsupport, cop. 2011
Overige gegevens 31 p - ill - 24 cm
Annotatie Met index - Vert. van: Albert Einstein : gentle genius : physical science. - Huntington Beach, CA : Teacher Created Materials Library. - (Science reader)
ISBN 9789086642847
PPN 334631599
Rubriekscode 530.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Relativiteitstheorie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Einstein

Relaties/Serie

Sterren!
Boek

Sterren! (2011-...)

vol.
Uitgeleend