Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Onderzoek naar stormen
Boek

Onderzoek naar stormen (cop. 2011)/ Debra J. Housel, [vert. uit het Engels en bew. Anja N.J.A. Ridder ; red. Joshua Bishop Roby]

Welke soorten stormen zijn er en hoe worden ze veroorzaakt? Met een experiment en veel kleurenillustraties. Voor (hoog)begaafden van ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Sterren! Natuur en wetenschap'* is speciaal ontwikkeld voor (hoog)begaafde leerlingen in het basisonderwijs. Dit deel gaat in op (de oorzaken van) stormen. Beknopt wordt ingegaan op de kringloop van water en soorten stormen, aangevuld met weetjes in gekleurde kaders. Tussendoor wordt soms ingegaan op de voorspelling van stormen. Afgesloten wordt met het experiment 'Hoe regen ontstaat'. Kleurenfoto's, kaarten, tekeningen en satellietbeelden met uitleg verduidelijken de zakelijke teksten. Hoewel de zinnen meestal kort zijn en er een groot lettertype is gebruikt, is het taalgebruik vrij pittig. Boven aan verschillende pagina's is het symbool van een weblink met codenummer te vinden. Via www.schoolsupport.nl/weblinks zijn extra informatie, filmpjes, simulaties en experimenten te vinden. Verwerkingsbladen zijn apart verkrijgbaar** Rob Groenland (meteoroloog) vertelt in het voorwoord over zijn weerhobby. In dit uit het Engels vertaalde boek wordt geen aandacht besteed aan stormen in Nederland. Met verklarende woordenlijst en register. Het boek 'Het weer en meteorologen' uit dezelfde serie en met dezelfde kleur omslag sluit bij deze uitgave aan. Voor met name (hoog)begaafde kinderen van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086642915

Titel Onderzoek naar stormen
Auteur Debra J. Housel
Secundaire auteur Anja N.J.A. Ridder ; Joshua Bishop Roby
Type materiaal Boek
Uitgave [Noordhorn] : Schoolsupport, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 24 cm
Annotatie Met index - Vert. van: Investigating storms : earth and space. - Huntington Beach, CA : Teacher Created Materials Library. - (Science readers)
ISBN 9789086642915
PPN 334458528
Rubriekscode 555.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stormen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Stormen

Relaties/Serie

Sterren!
Boek

Sterren! (2011-...)

vol.
Uitgeleend