De parel van Bengalen
Boek

De parel van Bengalen (cop. 2011)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; vert. [uit het Italiaans]: Sandra Verhulst ; [tekst: Mario Pasqualotto ; red.: Catalina Steenkoop]

Larry Mistery (14) krijgt de opdracht om in India het raadsel op te lossen van een gestolen sieraad en de verdwijning van de bewaker. Natuurlijk gaat zijn nichtje Agatha (12) mee. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Larry Mistery, die op de detectiveschool Eye International zit, krijgt de opdracht om direct naar India te gaan om daar het raadsel op te lossen van een (uit een tempel) gestolen sieraad en de verdwijning van de bewaker. Maar deze opdracht durft hij slechts aan, als zijn jongere nichtje Agatha óók (weer) mee gaat. Ook haar trouwe butler Mr. Kent en de kater Watson zijn hierbij van de partij. Eigenlijk is Agatha de slimste speurneus van het stel. Tweede avontuur in de serie 'Agatha Mistery'*. Voor in het boek worden de hoofdpersonages kort voorgesteld en er is een kaartje getekend van de bestemming. Achterin staan korte beschrijvingen van twee andere missies van Agatha. De illustraties zijn kleurrijk en hebben een cartoonachtig karakter. De verhalen zijn oorspronkelijk uitgebracht in het Italiaans. Het boek ziet eruit alsof het heel geschikt is voor moeilijke lezers, maar helaas zijn de zinnen soms erg lang en staan er veel afbrekingen in. Maar voor betere lezers ziet het er aantrekkelijk uit. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616801

Titel De parel van Bengalen
Uniforme titel Agatha Mistery
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Sandra Verhulst ; Mario Pasqualotto ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2011
Overige gegevens 135 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Franse titel: Agatha Mistery - Vert. van: La perla del Bengala. - Novara : De Agostini, cop. 2010. - (Agatha Mistery)
ISBN 9789054616801
PPN 333994620
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen ; India
Taal Nederlands